Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap, Umeå universitet söker en fältassistent för att arbeta med fältprovtagning och laboratoriearbete. Anställningen är en intermittent anställning, en timanställning med ramavtal, läs mer nedan. Tillträde 2 Maj 2023 eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 27 mars 2023. Välkommen med din ansökan!

Projektbeskrivning
Projektet är en del av ett pågående projekt om att studera processer i mark och vatten i tundramiljöer där fokus är på markprocesser och deras påverkan på bäckvatten.

Arbetsuppgifter
Fältassistenten kommer att arbeta med markprovtagningar, hantering av provmaterial och att processa dem i laboratorier. Detta kan innefatta bestämning av vattenhalter och glödförlust, preparering av prover för jordanalyser samt enklare markanalyser.

Arbetsuppgifterna innefattar:

 • Dokumentation av vegetation
 • Provtagning av mark och dokumentation av markprofiler
 • Provhantering i laboratoriet
 • Analyser och datahantering

Intermittent anställning
En intermittent anställning med ramavtal innebär att du kan bli erbjuden schemalagda anställningstillfällen under en ramperiod på max 9 månader. Anställningstillfällena tidsbegränsas med stöd av LAS 5 § 1 p. Att stå till förfogande på detta sätt innebär att du kan tacka ja eller nej till varje tillfälle du erbjuds att arbeta på och att ett nytt anställningsförhållande inträder vid varje enskilt tillfälle som du arbetar. I praktiken innebär det att du har en timanställning.

Den preliminära arbetsperioden för denna intermittenta anställning är maj, juli-augusti samt vid behov under hösten, 2023 men med ett ramavtal på 9 månader, detta för att kunna erbjuda arbete även efter den schemalagda arbetsperioden, om behov uppstår.

Kvalifikationer
Vi söker dig med lägst en kandidat-examen inom geovetenskap, biologi eller motsvarande. Du har dokumenterad god erfarenhet av att självständigt arbeta med fältprovtagningar i tundramiljöer. Krav för anställningen är att du har tidigare erfarenhet och kunskap av 1) markprovtagning och markklassifikation, 2) vegetationskartering 3) hantering av markprover i fält och lab och 4) kan bestämma markparametrar som vattenhalt, glödförlust och markens pH och 5) är väl förtrogen med de noggrannhetskrav som ställs på provhantering. Du har goda kunskaper i Microsoft Office samt god förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt på engelska. B-körkort är ett krav för denna anställning.

Meriterande är erfarenhet av fältarbete i tundraekosystem såväl karteringsarbete som arbete i vetenskapliga projekt.

Ansökan
Du ansöker via vårt rekryteringsverktyg Varbi. Ansökan, skriven på svenska eller engelska, skall innehålla:

 • CV och personligt brev
 • Kopior på betyg och intyg
 • Namn och kontaktuppgifter på två referenspersoner

Kontakt
Vid frågor rörande anställningen, vänligen kontakta Reiner Giesler (reiner.giesler@umu.se).

Om institutionen för ekologi, miljö och geoevetenskap: https://www.umu.se/institutionen-for-ekologi-miljo-och-geovetenskap/

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde 2023-05-02 eller enligt överenskommelse
Löneform Timlön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad -
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-408-23
Kontakt
 • Professor Reiner Giesler, 090-7867769
Facklig företrädare
 • SACO, 090-7865365
 • SEKO, 090-7865296
 • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-03-03
Sista ansökningsdag 2023-03-27

Tillbaka till lediga jobb