Umeå universitet, institutionen för datavetenskap

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Institutionen för datavetenskap förstärker sin studieadministration och vi söker nu en studieadministratör på heltid. Som studieadministratör kommer du att ingå i en grupp om fem personer som arbetar med studieadministration och vägledning. Gruppen utgör en viktig del i det tekniska och administrativa stöd som finns vid institutionen. Sista ansökningsdag är 2023-02-19. Anställningen är tills vidare med önskat startdatum i mars eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. 

Arbetsuppgifter

I denna anställning arbetar du med studieadministration vid datavetenskap tillsammans med två andra studieadministratörer. Vi undervisar på 14 olika program och har stort inslag på 9 av dessa. Stödet är behovsstyrt vilket gör att arbetsuppgifterna har olika karaktär och kan komma att variera och förändras över tid. Vi söker därför en flexibel och mångsidig person som kan initiera och ansvara för såväl stora som små uppgifter och som kan arbeta självständigt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Studieadministration, främst inom grundutbildning i form av registreringar, tentamensadministration, resultatrapportering av betyg, registrering av studieuppehåll och tillgodoräknanden samt viss uppföljning i våra universitetsadministrativa system.
 • Stöd till studenter och lärare/personal i studieadministrativa frågor som lokalbokningar, schemaläggning, utskrift av intyg eller hantering av studenter med beviljat särskilt pedagogiskt stöd.
 • Arkivering och diarieföring, huvudsak av utbildningsrelaterade ärenden.
 • Allmänna administrativa arbetsuppgifter som t ex kalla till och anteckna vid beslutsmöten, uppdatering av dokument och blanketter på lärplattform och intranät.

Vi erbjuder ett arbete i en stimulerande arbetsmiljö med goda möjligheter till egen kompetensutveckling. Att medverka till utvecklingen av processer och rutiner för en effektiv studieadministration med hög kvalitet är en viktig del av arbetet. I arbetet ingår att medverka till god arbetsmiljö genom att samverka med anställda vid enheten och anställda vid Umeå universitet, att upprätthålla och utveckla goda arbetsrutiner samt att bidra till planering och utveckling av verksamheten och den egna kompetensen.

Kompetenskrav

Vi söker dig som har:

 • Gymnasieutbildning eller motsvarande
 • Erfarenhet av administrativt arbete
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
 • Erfarenhet av arbete med digitala administrativa system
 • Goda kunskaper i Word och Excel

För att trivas i rollen som studieadministratör måste du vara ansvarstagande och självständig med en god förmåga att ta egna initiativ och planera och organisera ditt eget arbete. Eftersom arbetet innebär många kontaktytor förutsätts en god samarbetsförmåga och en hög servicekänsla och flexibilitet. Du bör tycka om att skapa goda relationer med såväl medarbetare med externa parter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Meriterande är erfarenhet av liknande arbete inom en statlig myndighet, framförallt inom högskolesektorn. Kännedom om de arbetssätt och regler som styr det administrativa arbetet vid myndigheter och framförallt högskolor är önskvärt. Erfarenhet av något eller några av de administrativa system som används inom Umeå universitet är starkt meriterande, framförallt de studieadministrativa systemen och då främst: Ladok, NyA-webben, TimeEdit, Canvas och Selma,

Institutionen värdesätter de kvaliteter som en jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi ser därför gärna manliga sökande till befattningen.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla

 • Fullständig CV
 • Personligt brev
 • Kontaktuppgifter till minst tre referenspersoner.

Du ansöker via vårt rekryteringssystem Varbi senast 2023-02-19. Diarienummer AN 2.2.1-141-23.

Läs mer om Institutionen för datavetenskap på https://www.umu.se/institutionen-for-datavetenskap/  

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av
Mikael Lindbäck, administrativ chef, mikael.lindback@umu.se, 090-786 54 40,

Vi ser fram emot att ta del av din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 mars 2023, eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-141-23
Kontakt
 • Mikael Lindbäck, 090-7865440
Facklig företrädare
 • SACO, 090-7865365
 • SEKO, 090-7865296
 • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-01-26
Sista ansökningsdag 2023-02-19

Tillbaka till lediga jobb