Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Institutionen för datavetenskap är en starkt växande dynamisk institution med 120 anställda från mer än tio olika länder. Vi bedriver utbildning och forskning inom ett brett spektrum av det datavetenskapliga området.

Forskargruppen Interaktiva intelligenta system bedriver forskning i området där artificiell intelligens (AI)-baserad teknologi möter människan och behöver samarbeta för att stödja människan i aktiviteter. Flera av forskningsprojekten fokuserar på AI-metoder för att förbättra hälsa och välmående hos individer, vilka bedrivs i samarbete med forskare inom bland annat psykologi, arbetsterapi och epidemiologi. Vi behöver nu förstärka vårt team, och söker därför en forskningsingenjör.

Anställningen avser 20% av heltid, och är tidsbegränsad till och med 2024-01-31. Tillträde så snart som möjligt enligt enligt överenskommelse.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Utveckling och underhåll av forskningsplattform och applikationer för studier av aktivitet i samarbete med forskare, samt utveckling och integrering av moduler för analys och presentation av data. Användargränssnitt inkluderar sensorer och dialogsystem.

Kompetenskrav

  • Högskoleutbildning med tyngdpunkt på datavetenskap eller motsvarande.
  • Mycket goda färdigheter  inom programmering och programvaruutveckling, mobil- och webapplikationsutveckling, särskilt HTML och JavaScript. 
  • Goda färdigheter i maskininlärning och java-programmering.
  • Erfarenhet av administrering av servrar, web services och versionshanteringssystem t.ex. git.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper, bland annat god förmåga att samarbeta i interdisciplinära och internationella team, arbeta självständigt, lösa problem, kommunicera och dokumentera sitt arbete.

Dessutom är det meriterande att ha dokumenterad erfarenhet av att arbeta med mjukvaruutveckling i öppen källkodsprojekt, god kännedom om DevOps processer och verktyg, t.ex. Docker, erfarenhet av arbete med regel-baserade system och grafiska databaser (t. ex. OWL och RDF). Erfarenhet av alternativa gränssnitt såsom förstärkt verklighet (augmented reality), sensorbaserade gränssnitt och Unity, Unreal är också meriterande, liksom erfarenhet av multiprofessionella forskningsprojekt inom hälso- och sjukvården.

Ansökan

Ansökan skall göras via vårt e-rekryteringssystem och vara inkommen senast 2023-02-16.

Närmare upplysningar lämnas av Professor Helena Lindgren, 090-786 7773,
e-post helena@cs.umu.se.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Så snart som möjligt, enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20 %
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-174-23
Publicerat 2023-01-19
Sista ansökningsdag 2024-01-02

Tillbaka till lediga jobb