Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Beskrivning

Institutionen för klinisk mikrobiologi Institutionen för klinisk mikrobiologi (umu.se) söker en laboratorieassistent med tillträde enligt överenskommelse i Mattias Forsell Lab (umu.se). Institutionen tillhör medicinska fakulteten vid Umeå universitet och här bedrivs forskning och undervisning inom ämnena immunologi, virologi, biomedicinsk laboratorievetenskap och infektion. Klinisk mikrobiologi är placerad i byggnad 6M vid Norrlands Universitetssjukhus med direkt kontakt med sjukhuset, medicinska biblioteket och tandläkarhögskolan. Vi finns även på Facebook och  Twitter

Arbetsuppgifter

Du kommer att hantera och analysera SARS-CoV-2 humanprover. Akuta svalg och näsprover, blodprover, urinprover, avföringsprover från Covid-19 patienter prepareras och lagras för analys i BSL2 laboratorium.

Du kommer även att hantera och analysera prover från individer som vaccinerats mot Covid-19, att odla respiratoriska- och andra virus, att utföra plaque-reduktions neutralisations tester (PRNT), att hantera och analysera human- fladdermus-, sork- och myggprover för virus med hjälp av PCR, ELISA, IFA och virusodling.

Du kommer att utföra preparation i BSL2 laboratorium av virus antikroppar och virus RNA/DNA från sputum, blod och vävnader från människa och djur för analyser. Att utveckla ”in-house” metoder för virusdiagnostik. Analyser sker bl.a. med RT-PCR, ELISA, och IFA.

Kompetenskrav:

- Du är legitimerad BMA med mångårig erfarenhet av virusodling i BSL2 laboratorium
- Du har stor erfarenhet av plaque-reduktions neutralisations tester (PRNT)
- Du har mångårig erfarenhet av hantering i BSL2 laboratorium av smittsamma virusprover från patienter och djur
- Du har erfarenhet av att hantera små däggdjur
- Du har flerårig erfarenhet av metodutveckling av diagnostiska metoder som Elisa, IFA, RT-PCR, PCR.
- Du har erfarenhet av arbete med SARS-CoV-2.

Övriga önskvärda kvalifikationer:

- Erfarenhet av att utveckla och sätta upp nya ”in-house” metoder för virusdiagnostik, erfarenhet av arbete med andra virusinfektioner, som virala blödarfeberinfektioner är meriterande.
-Flerårig erfarenhet av laboratorieundervisning på olika universitetsutbildningar är meriterande.

Ansökan ska innehålla

  • Ett personligt brev som beskriver dina kvalifikationer och kompetensområden samt varför du är intresserad av anställningen.
  • En meritförteckning (CV) på högst 2 A4-sidor.
  • Namn och kontaktuppgifter till minst två referenspersoner.
  • Kopia av betyg, examensbevis samt övriga meriter som du vill åberopa.

Upplysningar

Anställningen är deltid 60%, i 12 mån
Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Sista ansökningsdag 8/12-2022

Närmare upplysningar lämnas av Mattias Forssell mattias.forsell@umu.se

 


Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 60
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1827-22
Kontakt
  • Mattias Forsell, mattias.forsell@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2022-11-25
Sista ansökningsdag 2022-12-08

Tillbaka till lediga jobb