Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Projektbeskrivning

Swedish Metabolomics Centre (SMC; https://www.swedishmetabolomicscentre.se/) formades 2012 med stöd av Umeå universitet, Sveriges lantbruksuniversitet samt Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse. Det är ett nationellt center för metabolomikstudier samt profilering av små molekyler. Centrat förfogar idag över 9 masspektrometrar för metabolomikanalyser, 3 GC-MS samt 6 LC-MS/MS-instrument. Årligen genomförs på centret 70-80 full service projekt och bidrar till ungefär 30 peer-review artiklar per år.

Arbetsuppgifter

Som forskningsingenjör vid SMC kommer du att ingå i SMCs team och vara med att utveckla mjukvaror och verktyg för storskalig dataanalys. I arbetet ingår att köra kemiska analyser med hjälp av masspektrometri samt att utveckla metabolomikbibliotek främst avseende bakteriespecifika föreningar.

Kvalifikationer

Mastersexamen inom biologi med fokus på mikrobiologi eller motsvarande. Dokumenterad erfarenhet inom programmering och mjukvaruutveckling krävs. Dokumenterad erfarenhet inom metabolomik och lipidomikanalys samt god erfarenhet inom förprocessering av GCMS data och multivariat dataanalys krävs. 

Erfarenhet av programmeringsspråk som JS script, R, Matlab och/eller python är meriterande. Erfarenhet av biovetenskapliga projekt och internationella samarbeten samt erfarenhet av att arbeta med bakterier som Mycobacterium tuberculosis är meriterande. Tidigare erfarenhet inom forskning är också meriterande. Även arbete inom testning, kontroll och kvalitetscertifiering av livsmedel och jordbruksprodukter är meriterande. 

Förmåga att arbeta såväl självständig som i grupp samt goda muntliga och skriftliga färdigheter i engelska är ett krav. Vidare värdesätts egenskaper som kreativitet, initiativtagande och samarbetsförmåga. Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Ansökan

Ansökan skall innehålla (1) ett personligt brev (2) CV och kopior på relevanta examen (3) Kontaktinformation till två referenspersoner. 

Du ansöker via vårt e-rekryteringssystem. Ansök via knappen längst ner på sidan. Sista ansökningsdag är 5 juli 2022. 

Villkor 

Anställningen avser heltid och är tidsbegränsad till ett år. Tillträde 15 augusti 2022 eller enligt överenskommelse.

Kontakt

För mer information, vänligen kontakta Annika Johansson, annika.johansson01@umu.se. 

Välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 15 augusti 2022 eller enligt överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1153-22
Kontakt
  • Annika Johansson, 090-7865551
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2022-06-21
Sista ansökningsdag 2022-07-05

Tillbaka till lediga jobb