Umeå universitet, Universitetsförvaltningen

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Antagningshandläggare 100 % Vikariat

Studentcentrum, Umeå universitet, Universitetsförvaltningen

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Studentcentrum är universitetets sammanhållande resurs för utbildningsadministrativa och studentstödjande processer. Studentcentrum består av fem verksamhetsområden; antagning, examina, Ladok (studiedokumentation), studenthälsa samt studievägledning och studentstöd. Här jobbar ca 45 personer. Studentcentrum söker nu en antagningshandläggare på 100 % då en av våra medarbetare ska vara föräldraledig. På Antagningen arbetar vi vanligtvis i kontor men under rådande omständigheter arbetar vi huvudsakligen hemifrån.

Tjänsten avser ett vikariat med start 2021-08-03 eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter Vid antagningen arbetar tio stycken handläggare med att utreda och besluta i  ärenden gällande  utbildning på grund-och avancerad nivå.  Handläggningen sker via vårt nationella antagningssystem NyA. Vid behov behöver man även navigera i kringliggande system så som exempelvis Ladok. Du kommer att vara i kontakt med såväl presumtiva som befintliga studenter och besvara på frågor relaterade till ovanstående arbetsuppgifter. Eftersom Umeå Universitet har studenter från hela välden, kommer dina arbetsuppgifter variera i komplexitet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som;
- har en akademisk utbildning som vi bedömer som relevant för uppdraget
- har erfarenhet från arbete i offentlig förvaltning
- har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
- har minst 1 års erfarenhet av myndighetsutövning (självständigt utreda, handlägga och fatta beslut) 

Meriterande för tjänsten är om du:
- har erfarenhet av handläggande eller utredande uppgifter, gärna från universitets- och högskolesektorn

Du tycker om att sätta dig in i nya system och att arbeta processorienterat. Vi jobbar mycket effektivt och strukturerat mot deadlines. Du arbetar gärna i team, är kommunikativ och har flera kontaktytor inom organisationen vilket förutsätter att du har en mycket god samarbetsförmåga och har förmåga att skapa goda relationer. Det är viktigt att du trivs i en roll där du ger stöd och service till studenter, blivande studenter, fakulteter och institutioner samt enheter inom universitetets förvaltning.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Villkor

Anställningen avser ett vikariat på heltid med start 2021-08-03 (eller enligt överenskommelse) och fram till 2022-07-31.
För ytterligare information är du välkommen att ta kontakt med områdeschef Anette Gröndahl, Tel: 090-786 88 18, e-post: anette.grondahl@umu.se.

Facklig information lämnas av SACO tel: 090-786 53 65, SEKO civil tel: 090-786 52 96 samt ST tel: 090-786 54 31.

Vi erbjuder dig, förutom spännande och utmanande arbetsuppgifter och härliga arbetskamrater, ett flertal personalförmåner som främjar en bra balans mellan arbetsliv och privatliv samt goda utvecklingsmöjligheter. Vi erbjuder bland annat stöd för friskvårdsaktiviteter, flexibla arbetstider samt friskvårdstimme.

Ansökan görs via vårt rekryteringsverktyg Varbi och ska vara oss tillhanda senast onsdag den 19 maj.

Du söker med ditt CV och utan personligt brev. I ansökningsformuläret kommer du att få motivera varför du söker jobbet samt vad du kan bidra med i arbetsgruppen. Du har möjlighet att uppdatera din ansökan så länge ansökningstiden inte löpt ut.

Du är varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-689-21
Kontakt
  • Anette Gröndahl, Områdeschef, 090-786 88 18
  • Tatja Anundsson, HR specialist, 090-786 70 30
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2021-04-28
Sista ansökningsdag 2021-05-19

Retour aux postes vacants