Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Beskrivning
Vid institutionen för klinisk vetenskap, neurovetenskaper, finns en provsamling (blodprov, ryggmärgsvätska, hudbiopsier) från främst forskningspatienter, men även deras anhöriga och friska försökspersoner, som medverkar i olika forskningsprojekt. Även prov från patienter/forskningspersoner från andra länder ingår i samlingen. I vår biobank finns ”bankfack” för olika diagnoser t ex MS, ALS, Parkinson och hydrocefalus. Forskningsprojekt på de insamlade proverna bedrivs löpande av forskare som är verksamma vid institutionen och biobanken administreras i mjukvaran Filemaker.
Vi söker nu en ny medarbetare som i första hand ska administrera biobanken och databaser. Tillträde 2021-06-18 eller enligt överenskommelse. Anställningen pågår till 2021-12-31 med omfattningen 100% av en heltid.

Arbetsuppgifter
Den huvudsakliga arbetsuppgiften består av Neurocentrums biobank, som består av insamlade patientprover av blod och likvor. Du kommer även att ansvara för blodprovstagning och registrering i biobanken av nya forskningsprover. Arbetet består också att ge service till forskare, t ex att ta fram redan insamlade prov för analys. I arbetsuppgifterna ingår även att hjälpa till inom olika forskningsprojekt, vilket innefattar bl. a. att utföra enklare fysiska tester, frågeformulär, blodprovstagning samt omhändertagande och utplockning och alikvotering av prover. Att bedriva egen forskning ingår inte i arbetsuppgifterna.


Kvalifikationer

Du som söker har en magisterexamen i idrottsmedicin eller för anställningen
relevant inriktning . Du som söker ska också ska ha erfarenhet av arbete i Neurocentrums biobank eller motsvarande arbete. Arbetet kräver goda datakunskaper och erfarenhet av Filemaker. Du som söker ska ha kunskap om Biobankslagen, Etikprövningslagen, sekretesslagstiftning, GCP, och GDPR. Arbetet kräver även kunskap om blodprovstagning, provhantering, pipettering och centrifugering.

Du ska ha god samarbetsförmåga, kreativitet, flexibilitet och en förmåga att kunna arbeta självständigt. Arbetet kräver också att du är noggrann, ansvarskännande, metodisk samt serviceinriktad. Stor vikt kommer att läggas
på personlig lämplighet.

Intresse för forskning, samt erfarenhet av arbete med fysiologiska tester på försökspersoner och statistiska analyser, samt erfarenhet av inköp samt överse lågtempfrysar är meriterande.

 

Varmt välkommen med din ansökan!




Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2021-12-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-06-18
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-455-21
Kontakt
  • Jan Malm, professor, jan.malm@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2021-03-30
Sista ansökningsdag 2021-04-20

Tillbaka till lediga jobb