Umeå universitet, Universitetsförvaltningen

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Beskrivning
Internationalisering vid Umeå universitet bedrivs på många olika nivåer och omfattar både medarbetare och studenter. International Office arbetar med universitetsgemensamma frågor inom internationalisering. I vårt uppdrag ingår ansvar för universitetets deltagande i flertalet utbytesprogram, nätverk och andra samarbeten, att stödja mobilitet för studenter och medarbetare, studieavgiftsadministration, internationell studentrekrytering och internationell alumnverksamhet. Vi arbetar i nära samarbete med institutioner, fakulteter och andra enheter. Vi ansvarar för universitetsövergripande utbytesavtal och samordnar universitetets deltagande i flera utbytesprogram och nätverk. International Office är en självständig enhet inom universitetets förvaltning med 15 anställda. Vi kan erbjuda en dynamisk arbetsplats med spännande möten med studenter, lärare och samarbetspartners från hela världen. Anställningen som studentkoordinator är tidsbegränsad (ett år) och är en betald praktikplats under handledning, med placering vid Intern ational Office.

Arbetsuppgifter
I dina arbetsuppgifter som studentkoordinator ingår i huvudsak att:

  • Administrera, koordinera och erbjuda ett fadderprogram, Buddy Programme, för internationella studenter, inklusive uppföljning och utvärdering av programmet och buddy-gruppernas verksamhet.
  • Lämna praktisk information till inkommande internationella studenter.
  • Svara på e-mail och förfrågningar.
  • Vara behjälplig vid terminsstarterna och under introduktionsveckan för internationella studenter samt anordna sociala aktiviteter under läsåret för inkommande internationella studenter.
  • Vara stöd till verksamheten inom International Office.

Vi söker dig som:

har studerat vid Umeå universitet minst ett år och har god organisationsförmåga. Du har tidigare varit delaktig i Umeå universitets Buddy Programme. Du har också goda kunskaper i engelska och svenska i tal och skrift och kan använda båda dessa språk som arbetsspråk. Dessutom har du goda datorkunskaper med vana av att arbeta med de vanligaste datorprogrammen (Officepaketet).

Du är strukturerad och självgående och ska även ha en förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Egen internationell erfarenhet är meriterande. Erfarenhet av självständigt arbete är önskvärt.  Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor
Anställningen omfattar en heltid och avser ett läsår från den 1 augusti 2021 till och med den 30 juni 2022. Din ansökan skall vara inkommen till Umeå universitet senast 2021-04-15!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-08-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-410-21
Kontakt
  • Ingrid Svensson, enhetschef, 090-786 56 35
  • Tatja Anundsson, HR specialist, 090-786 70 30
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2021-03-18
Sista ansökningsdag 2021-04-15

Retour aux postes vacants