Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 100 medarbetare och 34 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Beskrivning

Anställningen är placerad vid Institutionen för medicinsk kemi och biofysik. Anställningen är på 12 månader på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär genomförande av kvantitativa deuterium NMR-mätningar, vilket som deluppgifter innehåller:
Dendrochronologisk analys av träborrkärnor och extraktion av åldersdefinierade trädprover. Nedbrytning av trädets cellulosa och syntes och upprening av en glukosderivat med metoder från organisk kemi.
Deuterium NMR-analys av dessa prover med parameter som ger kvantitativa spektra med hänsyn till linjeform och relaxation.
Bearbetning av rådata med TOPSPIN-mjukvara och integrering av signalerna, samt tolkning av integralerna med växtfysiologiska modeller för isotopfraktionering.

Kvalifikationer

Du ska ha doktorsexamen i växtbiologi. Du ska ha erfarenhet av ovanstående arbetsuppgifter, erfarenhet av dendrochronologi samt publicering i vetenskapliga tidskrifter på engelska. 

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 procent
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-196-20
Kontakt
  • Jurgen Schleucher, 070-5494664
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2020-01-21
Sista ansökningsdag 2020-02-28

Retour aux postes vacants