Umeå universitet, Universitetsförvaltningen

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Beskrivning

Planeringsenheten är en stab till universitetsledningen och arbetar utifrån universitetsledningens uppdrag bl.a. med övergripande planering och uppföljning av all verksamhet, kvalitet och utvärdering inom utbildning på grundnivå och avancerad nivå samt forskarutbildning. Planeringsenheten tillhandahåller även administrativt stöd till universitetsledningen. Vi söker nu en ekonom på 100 % till vår enhet.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i Planeringsenhetens ekonomifunktion. I arbetsuppgifterna ingår att göra analyser och kalkyler samt ekonomiskt utredningsarbete. Du kommer att arbeta med budget, prognos, bokslut och ekonomiuppföljning, både för enheten men också för universitetet som helhet. I arbetsuppgifterna ingår även planering och upprättande av universitetets årsredovisning och uppföljningar av ekonomisk karaktär gällande särskilda satsningar.

I arbetet ingår att svara på förfrågningar i ekonomiska och finansiella ärenden, samt att skriva beslutsförslag och vara föredragande i olika beslutsorgan.

Kvalifikationer

Du har högskoleexamen med ekonomisk inriktning eller motsvarande. Du har mycket goda kunskaper i Microsoft Office-program såsom Word och Excel samt kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Arbetsuppgifterna innebär att du behöver god analytisk förmåga, är noggrann och flexibel samt öppen för varierande arbetsuppgifter. Arbetet innebär många kontakter och kräver god samarbetsförmåga. Du behöver vara självgående och kunna leverera i tid. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande

Det är meriterande om du har dokumenterad erfarenhet av ekonomiarbete, gärna inom offentlig sektor samt kunskaper i ekonomisystemet Raindance liksom erfarenhet av att bereda och föredra ärenden.

Arbetsprov kan komma att användas i rekryteringsprocessen.

Villkor

Närmare upplysningar lämnas av:

Tf Budgetchef Carina Henningson mobil 070-634 96 15

Frågor gällande rekryteringsprocessen besvaras av HR-specialist Annelie Mellström tel. 090-786 62 72

Anställningen är ett vikariat på 100 % t.o.m. 2021-02-28, med tillträde snarast möjligt enligt överenskommelse. Din ansökan ska vara inkommen senast 2019-12-03.

Välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast möjligt enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1747-19
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-11-06
Sista ansökningsdag 2019-12-03

Retour aux postes vacants