Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Förste forskningsingenjör i patologi med inriktning mot cancerforskning vid Institutionen för medicinsk biovetenskap

Institutionen för medicinsk biovetenskap söker en förste forskningsingenjör i en forskargrupp som bedriver forskning om TGF-beta signaltransduktion i relation till prostatacancer. Institutionen tillhör medicinska fakulteten vid Umeå universitet (www.medbio.umu.se) och bedriver forskning och undervisning inom ämnena Klinisk kemi, Medicinsk och klinisk genetik samt Patologi. Den är placerad i ”laboratoriehuset” i byggnad 6M med direkt kontakt med sjukhuset, medicinska biblioteket och tandläkarhögskolan och har c:a 85 anställda.

Anställningen avser heltid och är tidsbegränsad till 18 månader. Tillträde snarast möjligt eller enligt överenskommelse.

Projektbeskrivning och arbetsuppgifterna
Projektet syftar till att förbättra förståelsen av den vanliga sjukdomen prostatacancer för att på lång sikt komma fram till bättre diagnostiska och terapeutiska verktyg. Forskningens fokus är på detaljerade studier av komponenter i TGF-beta systemet i relation till tumörcellers överlevnad, genetisk stabilitet, celldelning och invasiva potential med användning av både primära tumörer och i cellinjer, samt undersökningar av kliniska material.

Kompetenskrav
Den sökande skall ha doktorsexamen i patologi med inriktning mot cancerforskning. Dokumenterad erfarenhet av arbete med celllinjer och humana tumörer, studier av epitelceller in vitro och in vivo samt transfektion av epitelceller är ett krav. Gedigna kunskaper om metoder inom in situ proximity ligation assay, immunofluorescence, konfokal mikroskopi, FACS, cellcykelreglering, cytokinetik och cell migration/invasion är också ett krav. Den sökande måste ha goda teoretiska kunskaper inom områdena cellbiologi och patologi samt ha erfarenhet från arbete med specifika in situ metoder på vävnadssnitt.

Övriga önskvärda kvalifikationer
Erfarenhet av arbete med TGF-beta signalering och endocytosmekanismer för receptorer är meriterande. Den sökande bör ha dokumenterad god förmåga att planera experiment och arbeta självständigt i laboratoriet, att samverka med andra på ett positivt sätt samt ha god organisationsförmåga. Dessutom bör den sökande ha god erfarenhet av att sammanställa resultat till vetenskapliga publikationer. Den sökande bör också ha mycket goda kunskaper i tal och skrift på engelska. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper såsom flexibilitet, noggrannhet, driv och samarbetsförmåga.

Ansökningsförfarande
Till en fullständig ansökan ska följande handlingar bifogas:

  • Ett personligt brev med motivering till varför du söker anställningen.
  • CV/meritförteckning inkluderande datum för doktorsexamen, titel på avhandlingen och aktuell publikationslista.
  • Kopior av betyg, examensbevis samt eventuella övriga meriter som sökanden vill åberopa.
  • Kontaktuppgifter till minst två referenspersoner.

Upplysningar
Närmare upplysningar lämnas av professor Maréne Landström, tel: 090-785 24 58,
e-post: marene.landstrom@umu.se.

Ansökan, skriven på Svenska eller engelska, skall göras via vårt e-rekryteringssystem Varbi och vara inkommen senast 2019-11-25.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1647-19
Kontakt
  • Marene Landström, 090-785 24 58
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-11-07
Sista ansökningsdag 2019-11-25

Retour aux postes vacants