Umeå universitet, Humanistisk fakultet

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 100 medarbetare och 34 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Institutionen för estetiska ämnen vid Umeå universitets humanistiska fakultet, bedriver utbildning och forskning inom ämnena bild, media, musik och slöjd. Institutionens huvudsakliga verksamhet sker inom lärarutbildningen. Institutionen har ett fyrtiotal anställda och utgör en kreativ miljö för möten mellan didaktisk, vetenskaplig och konstnärlig verksamhet. För mer information om institutionen, besök gärna Institutionen för estetiska ämnen. 

Institutionen för estetiska ämnen söker nu en vikarierande universitetsadjunkt i ämnesområdet musik, 80%.

Arbetsuppgifter
Anställningen avser undervisning inom musikämnesområdet med fokus på arrangering, komposition och musikteori. I arbetsuppgifterna ingår handledning, praktisk färdighetsträning, seminarieledning samt bedömning inom fristående kurser och i lärarprogram. I övrigt ingår undervisningsrelaterad administration, kursplanering och utvecklingsarbete samt kompetensutvecklingstid. Utav anställningens omfattning ingår 95 % undervisning/administration och 5 % kompetensutveckling. 

Behörighetsgrunder
Behörig att anställas som universitetsadjunkt i ämnesområdet musik är den som har examen på lägst magisternivå inom musikämnesområdet eller har någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen.

Bedömningsgrunder för urvalet
Specifika bedömningsgrunder är dokumenterade kunskaper inom ämnesområdet musik med inriktning mot ämnesdidaktik med fokus på arrangering, komposition och musikteori.

Undervisningserfarenhet inom grundskola/ gymnasium eller kulturskoleverksamhet inom det ovanstående ämnesområdet med visad hög kvalité är krav för anställning. Erfarenhet av samverkan med aktörer inom musikfältet i det omgivande samhället och kulturverksamhet är meriterande. Erfarenhet av undervisning i piano är meriterande.

Till övriga bedömningsgrunder hör god samarbetsförmåga, förmåga till studieadministration samt övrig lämplighet som anses utgöra förutsättning för fullgott genomförande av arbetsuppgifter.  

Avvägning mellan bedömningsgrunder
Särskild vikt ska fästas vid dokumenterade kunskaper inom ämnesområdet musik med inriktning mot ämnesdidaktik.
Stor vikt ska fästas vid erfarenhet av undervisning i arrangering, komposition och musikteori.
Vikt ska fästas vid erfarenhet av samverkan med aktörer inom musikfältet i det omgivande samhället och i kulturverksamhet samt av undervisning i piano.

Därutöver ska avseende fästas vid övriga bedömningsgrunder.   

Ansökan
Ansökan ska innehålla:

• personligt brev med motivering till varför du söker anställningen
• CV
• relevanta betyg och intyg
• namn och kontaktuppgifter till minst två referenspersoner 

Ansökan ska göras i e-rekryteringssystemet Varbi  och vara inkommen senast 2019-10-11.

Övriga upplysningar
Anställningen är ett vikariat på 80 % under perioden 191115-200731, med tillträde 191115 eller enligt överenskommelse. 

Anställningen är placerad i Umeå och hög närvaro i miljön är ett krav. 

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av prefekt Anna Widén,  090-786 60 33, anna.widen@umu.se och universitetsadjunkt i musik, Göran Wretling, 090-786 65 81, goran.wretling@umu.se. 

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1094-19
Kontakt
  • Anna Widén, prefekt, 090-786 60 33, anna.widén@umu.se
  • Göran Wretling, universitetsadjunkt i musik, 090-786 65 81, goran.wretling@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-08-29
Sista ansökningsdag 2019-10-11

Retour aux postes vacants