Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Projektassistent, 50 %
Vi söker en projektassistent vid CIRC (Climate Impacts Research Centre) som ska arbeta inom olika växt- och markekologiska projekt. Anställningen avser 50 % och är tidsbegränsad till 12 månader. Placeringen är i Abisko, Kiruna kommun. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 2019-10-02.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna innefattar mätningar av växt- och markmikrobers aktivitet och experimentella manipulationer av deras miljö, inklusive inmärkning med isotoper samt monitoring av olika miljövariabler. En viktig del av fältarbetet kommer att ske under arktiska vinterförhållanden. Du kommer att assistera i fält- och laboratorieexperiment (skötsel, fysiologiska mätningar, inkubationsexperiment) och hjälpa till med bearbetning av växt- och markprover (sortering, vägning, kemiska analyser, isotopanalyser), samt arbeta med datahantering. Du kommer även att assistera i säkerhet i fält (året runt) och laboratorium. I anställningen ingår även flerdagars fältprojekt, vilket innebär övernattning utomhus.

Kompetenskrav
Du har som lägst gymnasieexamen. Erfarenhet av fältarbete, företrädesvis i växt- och markekologi och under arktiska vinterförhållanden i arktiska miljöer är ett krav. Du har mycket goda kunskaper i engelska och har B-körkort samt körkort för snöskoter. Du är noggrann, självständig och har god samarbetsförmåga.

Det är meriterande om du har erfarenhet av grundläggande växt- och markprovtagningstekniker och analyser, isotopinmärknings- och analystekniker, samt intresse av att lära nya tekniker.

Ansökan
Ansökan skall innehålla en kort beskrivning av dig själv och varför du vill ha anställningen, CV, inklusive akademiska betyg, och dokumenterad erfarenhet och kunskap som stödjer din lämplighet för anställningen, samt kontaktuppgifter till två referenspersoner.

Kontakt
Närmare upplysningar lämnas av Dr Ellen Dorrepaal, ellen.dorrepaal@umu.se

Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap (EMG) bedriver forskning och forskarutbildning inom ämnena ekologi, miljövetenskap och naturgeografi. Institutionen har ca 150 medarbetare. För mer information, se www.emg.umu.se.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Abisko
Län Norrbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1307-19
Kontakt
  • Ellen Dorrepaal, universitetslektor, 090-786 53 21
Facklig företrädare
  • SEKO, 090-786 52 96
  • SACO, 090-786 53 65
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-09-09
Sista ansökningsdag 2019-10-02

Retour aux postes vacants