Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Institutionen för Folkhälsa och klinisk medicin och avdelningen för Hållbar Hälsa forskar bland annat om klimatförändringarnas inverkan på hälsan och hur klimatinformation kan användas för att förhindra ohälsa.

Ett av projekten syftar till att stödja Europeiska smittskyddsinstitutet (ECDC) i arbetet att utveckla metoder för att förhindra framväxt av nya sjukdomar och smittspridning. Forskningsgruppen behöver nu förstärkas med en projektassistent. 

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna innebär att stödja arbetet med integrering av tekniker för maskininlärning och hantering av stora datamängder från sociala media med pågående analyser av klimat och hälsa. Det innefattar bearbetning av stora globala datamaterial såväl från hälsoområdet som klimatområdet, samt från sociala media.
I arbetet ingår också att stödja arbetet med sammanställning om kunskapsläge och vetenskapliga publiceringar samt att hjälpa till med forskningsansökningar.

Kvalifikationer
Magisterutbildning (eller motsvarande) inom informatik eller informationsvetenskaper samt erfarenhet av akademiskt arbete och forskning applicerad på analyser av sociala media.

Övriga önskvärda kvalifikationer
Goda kunskaper i engelska i tal och skrift är meriterande.

Övriga upplysningar
Visstidsanställning 12 månader, tillträde 1 oktober 2019 eller enligt överenskommelse.
Närmare upplysningar lämnas av professor Joacim Rocklöv, institutionen för Folkhälsa och klinisk medicin, e-post joacim.rocklov@umu.se

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1253-19
Kontakt
  • Joacim Rocklöv, joacim.rocklov@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-08-30
Sista ansökningsdag 2019-09-16

Retour aux postes vacants