Umeå universitet, Universitetsförvaltningen

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.


Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Till Internationell Office söker vi nu en internationell koordinator med uppgift att arbeta med administrationen kring studieavgiftsbetalande internationella studenter. Befattningen avser ett vikariat på 100% under 13 månader. Tillträdesdatum snarast eller enligt överenskommelse.

Beskrivning
International Office arbetar med universitetsgemensamma frågor inom internationalisering. I vårt uppdrag ingår ansvar för universitetets deltagande i flertalet utbytesprogram, nätverk och andra samarbeten, att stödja mobilitet för studenter och medarbetare, studieavgiftsadministration, internationell studentrekrytering och internationell alumnverksamhet. Vi arbetar i nära samarbete med institutioner, fakulteter och andra enheter. International Office är en självständig enhet inom universitetets förvaltning med 15 anställda. Vi kan erbjuda en dynamisk arbetsplats med spännande möten med studenter, lärare och samarbetspartner från hela världen.

Arbetsuppgifter
I dina arbetsuppgifter ingår i huvudsak följande:
• Administrera och utveckla ekonomihanteringen gällande studieavgifter för internationella avgiftsbetalande studenter
• Administrera och utveckla stipendiehanteringen för internationella avgiftsbetalande studenter
• Informera, kommunicera och ge service till internationella studenter
• Informera, kommunicera och ge service till utbildningsprogram, institutioner, fakulteter samt övriga berörda inom universitet och andra myndigheter
• Vara uppdaterad i relevanta regelverk
• Samverka nationellt i frågor som rör studieavgifter och stipendier för internationella avgiftsbetalande studenter

Kvalifikationer
Vi söker dig som har intresse för internationella frågor, gärna inom högre utbildning. Du har en examen från universitet/högskola, gärna inom ekonomi, juridik eller annat samhällsvetenskapligt område. Du ska ha erfarenhet av självständigt kvalificerat administrativt arbete; med fördel har du arbetat med ekonomihantering och olika databaser. Du ska ha goda datorkunskaper samt vana vid att arbeta med
Excel eller liknade program. Tidigare erfarenhet av administrativt arbete inriktat mot internationalisering inom universitet/högskola och kännedom om de regelverk som styr arbetet är meriterande. Du ska ha mycket goda kunskaper i engelska och svenska i tal och skrift och kunna använda engelska som arbetsspråk. Du ska även ha erfarenhet av kontaktskapande arbete, såväl internt som externt, gärna inom en större organisation.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och söker dig som har en professionell inställning med hög servicenivå i såväl interna som externa kontakter. Du har god initiativ- och organisationsförmåga med sinne för detaljer. Det innebär att du är flexibel och känner det stimulerande att jobba i en miljö med varierande arbetsuppgifter och på olika nivåer. Arbetet kräver också att du är öppen och fungerar väl i arbete som utförs självständigt såväl som i grupp.

Villkor
Vikariat 100%, 2019-09-01--2020-09-30

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2019-09-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1080-19
Kontakt
  • Ingrid Svensson, 090-786 56 35
  • Tatja Anundsson, 090-786 70 30
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-06-27
Sista ansökningsdag 2019-07-29

Retour aux postes vacants