Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Beskrivning
Vid institutionen för omvårdnad, som har ett hundratal anställda, bedrivs utbildning till sjuksköterska och röntgensjuksköterska, specialistutbildningar för sjuksköterskor, barnmorske-, magister- och masterutbildning samt forskarutbildning/forskning inom tre huvudämnen; omvårdnad, radiografi samt sexuell och reproduktiv hälsa. Vi behöver stärka upp vår administration och söker därför en Studieadministratör med inriktning VFU.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består till stor del av administration av VFU - Verksamhetsförlagd utbildning (praktik) kopplat till institutionens utbildningsprogram, vilket bland annat innebär placering av studenter hos olika vårdgivare enligt avtal med landsting och kommuner, registrering av studenternas placeringar i systemstödet för VFU, arkivering etc. Du har ett nära samarbete med institutionens VFU-samordnare, övriga VFU-handläggare och bistår utbildnings- och kursansvariga i diverse frågor som rör studenternas VFU. Arbetet innebär många kontaktytor – med såväl lärare, studenter och  handledare/vårdgivare. Arbetsuppgifterna består även av administration kopplat till institutionens arkiv samt allmänna administrativa uppgifter vid institutionen.  Arbetsuppgifterna kan komma att ändras över tid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lägst gymnasiekompetens och minst ett års erfarenhet av praktikantplacering och studieadministration inom högskolesektorn. Du har goda kunskaper i och omfattande erfarenhet av att arbeta i Excel. Vi vill också att du har dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat med systemstöd för praktikantplacering. Vidare krävs att du har god förmåga att organisera, planera och prioritera mellan arbetsuppgifter. Du har hög grad av servicekänsla, förmåga att kommunicera och att arbeta såväl självständigt som i grupp. Hög grad av initiativförmåga, flexibilitet, stresstålighet, struktur, noggrannhet och god förmåga att samarbeta med andra krävs. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift. För att trivas i detta arbete behöver du kunna hantera en periodvis hög arbetsbelastning samtidigt som du ska kunna hantera att kontrollen över vissa delar i placeringsprocessen för VFU är låg d v s dagen blir ofta inte som man tänkt sig. Erfarenhet av arbete i vården alternativt av administrativt arbete inom högskolesektorn där kontakt med vårdgivande verksamheter förekommit är meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Vi vill därför att du i ditt personliga brev berättar om dig själv och utvecklar varför just du passar in på vår kravprofil. Ge gärna exempel och skicka med referenser som kan styrka detta!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast, enligt ök.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-453-19
Kontakt
  • Lena Lejon, 0907866696
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-03-14
Sista ansökningsdag 2019-03-29

Retour aux postes vacants