Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Institutionen för epidemiologi och global hälsa i samarbete med Polisutbildningen vid Umeå universitet och Genusforskarskolan vid Umeå centrum för genusstudier utlyser en doktorandanställning för forskarstudier inom ett forskningsprojekt om hälsa och arbetsmiljö för polisanställda.

Genusforskarskolan har sedan 2001 medfinansierat doktorander vid alla Umeå universitets fakulteter. En doktorand kopplad till genusforskarskolan får ta del av en unik och dynamisk forskarutbildningsmiljö, i vilken ca 30 aktiva doktorander för närvarande deltar. För mer information om Genusforskarskolan, https://www.umu.se/umea-centrum-for-genusstudier/utbildning-pa-forskarniva/genusforskarskolan/

Projektbeskrivning och arbetsuppgifter

Doktorandanställningen ingår i forskningsprojektet ”Vetenskaplig belysning av Mareld” som undersöker hälsa och arbetsmiljö för polisanställda som arbetar i så kallade särskilt utsatta områden i Stockholm. Projektet studerar också om och genom vilka metoder polisen kan öka tryggheten och bekämpa våld och kriminalitet. Avhandlingsprojektet kan inkludera både kvantitativ och kvalitativ metod och doktoranden kommer att ha stor frihet att inom ramen för forskningsprojektet utforma sina egna frågeställningar. Se https://www.umu.se/forskning/projekt/polisiara-insatser-for-att-starka-det-sociala-kapitalet-i-sarskilt-utsatta-omraden.-en-vetenskaplig-belysning-av-satsningen-mareld/

Behörighetskrav och bedömningskriterier

För anställning som doktorand krävs antagning till utbildning på forskarnivå i medicinsk vetenskap med inriktning mot folkhälsovetenskap.

Grundläggande behörighet att antas till utbildning på forskarnivå har den som har avlagt en examen på avancerad nivå, fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå eller motsvarande, eller på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper. Sökande bör ha en masterexamen i ett ämne som är tydligt relaterat till folkhälsovetenskap.

Erfarenhet av att genomföra vetenskapligt arbete inom folkhälsoområdet är meriterande. Erfarenhet av polisiärt arbete är också meriterande.

Så här ansöker du

Du ansöker via vårt rekryteringssystem. Logga in och sök via knappen längst ner på sidan

Till en fullständig ansökan ska bifogas:

  • Ett personligt brev på max en sida som beskriver ditt motiv för att söka doktorandanställning
  • En kort forskningsskiss på max två sidor där du ger en beskrivning av ditt forskningsintresse i relation till forskningsprojektet och befattningens inriktning
  • CV/Meritförteckning
  • Kopior av betyg och examensbevis som visar att du uppfyller behörighetskraven.
  • Kopior på uppsats/examensarbeten som visar på din förmåga till vetenskapligt arbete.
  • Andra dokument som kan vara meriterande
  • Namn och kontaktuppgifter till två referenser

Välkommen med din ansökan senast 2018-03-04.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2019-09-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-196-19
Kontakt
  • Mehdi Ghazinour / Professor, +46 (0)90 7869386
  • Monica Burman / Professor, +46 (0)90 7866632
Facklig företrädare
  • ST, 090-786 54 31
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
Publicerat 2019-02-11
Sista ansökningsdag 2019-03-04

Tillbaka till lediga jobb