Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

På institutionen för samhällsmedicin och rehabilitering bedriver vi forskning och undervisning inom våra sex ämnesområden: Arbetsterapi, Fysioterapi, Geriatrik, Idrottsmedicin, Rehabiliteringsmedicin och Rättsmedicin.

Vi söker en arbetsterapeut som har intresse av att utveckla kunskap om att främja meningsfull aktivitet och delaktighet, med särskilt fokus på sociala aspekter bland personer med psykisk funktionsnedsättning. I projektet ingår även forskning avseende samverkan mellan personer med psykisk funktionsnedsättning och professionella i olika verksamheter.

Dina arbetsuppgifter

Som doktorand är du forskarstuderande med fokus på din egen utbildning med tillämpning i aktuellt projekt. Du kommer att ingå i en grupp där du har handledare och andra forskarstuderande som medarbetare. Din forskarutbildning består av olika kurser och av eget forskningsarbete som ska resultera i en doktorsavhandling. Både kvalitativa och kvantitativa forskningsmetoder kan komma att användas i forskningsprojektet.

Behörighet

Grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå har den som har avlagt en examen på avancerad nivå, fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng (hp), varav minst 60 hp på avancerad nivå i ämnet arbetsterapi. På forskarnivå krävs att du har nödvändiga språkkunskaper i engelska, både skriftliga och muntliga kunskaper avses. Bedömning av dessa kunskaper görs genom att en tilltänkt doktorand presenterar sin forskningsplan på engelska inför en av prefekten utsedd bedömningsgrupp.

Kvalifikationer

För det aktuella projektet krävs god kunskap i svenska språket, både muntligt och skriftligt. Det är meriterande att ha arbetat med personer som lever med psykisk funktionsnedsättning samt att ha erfarenhet eller intresse av utvecklingsprojekt med inriktning mot samverkan. Bedömningen av de behöriga sökande grundar sig på den sökandes meriter och förutsättningar att tillgodogöra sig forskarutbildningen inom det område som projektet inriktar sig emot. Den sökandes meriter bedöms även genom arbetsprov.

Övriga upplysningar

Som doktorand kommer du huvudsakligen att ha din verksamhet förlagd till Vårdvetarhuset vid Umeå universitet där det huvudsakliga dagliga arbetet kommer att ske.

Så här ansöker du

Du ansöker via vårt rekryteringssystem. Logga in och sök via knappen längst ner på sidan. Din ansökan ska innehålla

•  Ett personligt brev på max en sida som beskriver ditt motiv för att söka doktorandanställningen

•  En skissartad projektplan där du på max två A4-sidor beskriver hur du skulle vilja lägga upp ett arbete för att med inriktning mot LSS-boenden testa en given arbetsmodell. Inkludera referenser och motivera metodval.

•  Styrkt CV

•  Kopior av betyg och examensbevis som visar att du uppfyller behörighetskraven

•  Kopior på uppsats/examensarbeten som visar på din förmåga till vetenskapligt arbete

•  Namn och kontaktinformation på minst två referenspersoner

Närmare upplysningar: lämnas av lektor/MDr Maria Lindström, tel 090-786 6267, e-post: maria.lindstrom01@umu.se och/eller enhetschef Ulla Nygren, tel 090-786 9102, e-post: ulla.nygren@umu.se

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-54-19
Kontakt
  • Maria Lindström, 090-7866267
  • Ulla Nygren, 090-7869102
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-01-14
Sista ansökningsdag 2019-02-08

Tillbaka till lediga jobb