Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Umeå Plant Science Centre (UPSC) är en av Europas starkaste forskningscentrum inom experimentell växtbiologi. Här har du tillgång till de senaste instrumenten och ett en miljö med mer än 200 växtforskare. Vår forskning spänner från biokemi och molekylärbiologi till fysiologi och ekosystem forskning (www.upsc.se).

Systemutvecklare 

Umeå universitet och SciLifeLab söker en systemutvecklare, som kommer att arbeta inom en nyetablerad enhet inom SciLifeLab, Training Hub.

SciLifeLab, Science for Life Laboratory, är ett nationellt center för molekylära biovetenskaper i Sverige, som utvecklar och underhåller unik forskningsinfrastruktur, tjänster och dataresurser för livsvetenskaplig forskning. SciLifeLabs främsta mål är att möjliggöra banbrytande, mångvetenskaplig forskning och främja att forskningen tillämpas till nytta för samhället. Cirka 200 forskargrupper, 1 500 forskare och 40 nationella infrastrukturenheter är kopplade till SciLifeLab, vid alla större svenska lärosäten.

Training Hub är en ny satsning från SciLifeLab som ansvarar för att erbjuda utbildning, service, stöd och resurser inom teknologi- och data-driven livslångt lärande. Vårt uppdrag är nationellt och visionen är att möjliggöra för SciLifeLab att erbjuda svensk forskning högkvalitativ och öppet tillgängligt lärande till exempel i form av kurser, material och annan typ av livslångt lärande. Training Hub samarbetar tätt med en mängd olika nationella och internationella forskningsinfrastrukturer och organisationer. 

Din framtida arbetsplats

Institutionen för fysiologisk botanik är en del av Umeå Plant Science Centre med cirka 200 medarbetare som består av bland annat av 40 gruppledare och representerar för närvarande 48 olika nationaliteter (för mer information, se http://www.upsc.se eller http://www.plantphys.umu.se/english/). Vår huvudsakliga verksamhet är akademisk forskning och utbildning som innefattar områden som ekologi, biokemi, växtfysiologi samt genomik.

SciLifeLab Training Hub (TH) ansvarar för att ge support och stöd till SciLifeLabs ekosystem när det gäller utbildning. Vi arbetar distribuerat över hela Sverige och du kommer att ha kollegor över hela landet, vilket gör att mycket av vårt arbete sker via Zoom/Slack/online. SciLifeLab Training Hub har Stockholms universitet som värduniversitet, med huvudkontor på SciLifeLab Solna.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som systemutvecklare på Training Hub kommer du att arbeta med att bygga vår nationella training portal. Denna portal kommer att kunna samla training-information och material från hela life science communityt, samt erbjuda stödsystem för lärare.

Huvuduppgifterna som systemutvecklare inkluderar:

  • Utveckling av vårt registersystem
  • Design och utveckling av vårt registreringssystem
  • Driftsättning, underhåll och support av våra system
  • Identifiera arbetsflöden och nya system bäst lämpade för specifika behov
  • Integrera befintliga och nya system

Kvalifikationskrav

För befattningen krävs universitets- eller högskoleutbildning inom systemvetenskap, datavetenskap, bioinformatik, eller relaterat ämne relevant för befattningen eller dokumenterad erfarenhet som kan bedömas likvärdig. 

  • Erfarenhet av utveckling i Linux-baserade miljöer
  • Goda kunskaper i Python
  • Goda kunskaper i databasmodellering
  • Mycket god kommunikationsförmåga på engelska

Meriterande kvalifikationer

  • Kunskaper i andra programmeringsspråk, såsom Ruby
  • Erfarenhet av både frontend- och backendutveckling, med större vikt mot backend
  • Erfarenhet av container-baserade system, såsom Docker
  • Erfarenhet av versionshanteringssystem, t.ex. Git
  • Intresse av utbildning och/eller OPEN and FAIR
  • Erfarenhet av att arbeta i en forskningsmiljö och/eller forskningsinfrastrukturmiljö
  • Förmåga att arbeta både individuellt och i samarbete med kollegor inom olika fält

Anställningsform

Anställningen avser heltid och tillsvidare. Provanställning i upp till 6 månader kan komma att tillämpas. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Din ansökan ska innehålla

  • Ett personligt brev (max 2 A4-sidor, 11 pkt) som motiverar ditt intresse för denna anställning och som förklarar varför du är den person som ska anställas. Brevet bör också innehålla en diskussion om din erfarenhet av mjukvaruutveckling.
  • En meritförteckning.
  • Dokumentation av formella meriter (examensbevis, kursutdrag, kursintyg etc.).
  • Dokumentation av tidigare befattningar, relevanta erfarenheter och andra kvalifikationer.
  • Referenser (länkar) till allmänt tillgängliga utvecklingsprojekt och repositories du varit en del av.

Ansökan ska göras via e-rekryteringssystemet Varbi. Sista ansökningsdag 14 augusti, 2024

Kontakt

Jessica Lindvall, Head of Training, verksamhetsansvarig, jessica.lindvall@scilifelab.se, 0046707106347 

Nina Norgren, Training Manager Technical Platform, nina.norgren@scilifelab.se, 0046730918231 

Johannes Hanson, Prefekt, Institutionen för fysiologisk botanik, Umeå universitet, johannes.hanson@umu.se 00467866744

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-945-24
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2024-06-03
Sista ansökningsdag 2024-08-14

Tillbaka till lediga jobb