Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Vi söker en engagerad medarbetare till en av våra forskargrupper inom institutionen för diagnostik och intervention. I forskargruppen fokuserar vi på att förstå genetiska riskfaktorer för barnhjärntumörer. Vi använder oss av metoder inom molekylärepidemiologi, molekylärbiologi, och bioinformatik för att analysera genetiska variationer och hur de påverkar risken att utveckla en hjärntumör och för att bättre förstå de underliggande mekanismerna. I detta projekt är vi särskilt intresserade av att använda in vitro metoder för att undersöka genuttryck i ett specifikt lokus.

Anställningen är tidsbegränsad 4 månader på 75% med start 3 juni eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär att designa och genomföra experiment för att modifiera genuttryck i celler. I arbetet ingår exempelvis odling av humana cellinjer, genetisk modifiering med CRISPR/Cas9, shRNA för att minska uttryck, samt att på olika sätt mäta effekterna av dessa experiment i cellinjerna. Insamling av data och statistiska analyser, organisering av arbetet och dokumentation ingår också. 
Andra administrativa arbetsuppgifter kan ingå. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som lägst har kandidatexamen inom biomedicin. Krav för anställningen är att du har erfarenhet av att designa och genomföra experiment för att modifiera genuttryck i celler. Detta inkluderar odling av humana cancer-cellinjer, CRISPR/Cas9, shRNAs, kloning, etablering av cell linjer med modifierat uttryck, transfektion, lentivirus transduktion, RT-qPCR, western-blot, immunofluorescens-färgning, samt live-cell imaging för att mäta proliferation och migration.  

Vi värdesätter en god förmåga att samarbeta och organisera ditt arbete. Eftersom kommunikationen inom gruppen sker till stor del på engelska, ser vi att du har god förmåga att uttrycka dig på engelska i både tal och skrift.  Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla ett CV samt personligt brev och vara inkommen senast 2024-05-17.
Varmt välkommen med din ansökan!




Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 20240603
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-703-24
Kontakt
  • Anna Dahlin, Forskare, anna.dahlin@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2024-04-23
Sista ansökningsdag 2024-05-17
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb