Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

På Institutionen för klinisk vetenskap forskar och undervisar vi inom nio olika ämnesområden i nära samarbete med de fyra Norrlandsregionerna. Vi har internationellt erkända forskningsmiljöer där bredden av ämnesområden möjliggör innovation och samarbete över gränser. De flesta av våra forskare och lärare arbetar kliniskt och våra lokaler finns på regionsjukhusen i Östersund, Sunderbyn, Sundsvall och Umeå - mitt i verksamheten. 

Läs mer om institutionen på Institutionen för klinisk vetenskap (umu.se) 

Vi söker nu en forskningsassistent för visstidsanställning inom ett forskningsprojekt rörande sjukdomsmekanismer kopplade till neurodegenerativa sjukdomar. Positionen är i Sara af Bjerkéns forskargrupp och tidsbegränsad till 8 månader på heltid.

Forskningen är translationell och undersöker neurodegenerativa processer vid Parkinsons sjukdom både i djurmodell och människa.

Arbetsuppgifter

Du kommer till största delen att arbeta med biokemiska och immunologiska metoder för vävnadsanalys. Därutöver, förekommer arbete med försöksdjur och experimentella modeller. I arbetsuppgifterna ingår även insamling av data enligt utarbetade protokoll samt analys och sammanställning av data.

Kompetenskrav                                                                              

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom biomedicin alternativt molekylärbiologi eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska vara godkänd i kursen försöksdjurskunskap och erfarenhet av att självständigt hantera försöksdjur. Erfarenhet av molekylärbiologiska analystekniker är ett krav och tidigare erfarenheter av smådjurskirurgi anses meriterande. Du ska ha kunskap i att använda standardprogram i Microsoft-miljö (Word, Excel, etc.). Vidare skall du som sökande ha intresse för att lära dig att använda andra för forskningen specifika analysprogram.

Eftersom kommunikationen inom forskargruppen sker på engelska ser vi att du har god förmåga att uttrycka dig på engelska i både tal och skrift.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla ett CV samt personligt brev.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-901-23
Kontakt
  • Maria Karlsson, 0907867933
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-05-15
Sista ansökningsdag 2023-06-04

Tillbaka till lediga jobb