Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Institutionen för odontologi består av ca 70 medarbetare och bedriver undervisning på tandhygienist-, tandläkar- och tandteknikerprogrammet samt bedriver odontologisk forskning. 

Vi söker nu två amanuenser á 10% till vår forskargrupp som studerar Aggregatibacter actinomycetemcimitans, en bakterie associerad med aggressiva former av parodontit hos unga individer, samt till vår undervisning på tandläkarprogrammet. 

Arbetsuppgifter

Hjälpa till inom grundutbildning (laborationer på termin 2, tandläkarprogrammet), samt medverka i forskningsprojekt (kvantitativ PCR-analys av förekomst av specifika bakterier i kliniska prover) och vid behov fungera som stöd vid i laboratoriet pågående examensarbeten på de 3 programmen. 

Behörighet

Behörig att anställas som amanuens är den student som är antagen till utbildning på grund- eller avancerad nivå inom universitet eller högskola.

Kvalifikationer

Erfarenhet av experimentell forskning inklusive PCR-teknik är en merit. Det är ytterligare meriterande om sökande redan tidigare varit involverad i forskargruppens arbete. Vi sätter även stort värde på personlig lämplighet.

Villkor

Anställningsperioden är 231001-231231. Anställningen avser 10% vardera för 2 st. amanuenser, båda för Oral Mikrobiologi och ska fullgöras parallellt med studier.

Ansökan

Ansökan ska göras via e-rekryteringssystemet Varbi och vara inkommen senast den 28 maj 2023.

Din ansökan ska innehålla:

  • CV som innehåller uppgifter om utbildning och arbetslivserfarenhet
  • En kort beskrivning av dig själv, samt motivering varför du söker anställningen. Ange även om du har tidigare erfarenhet av liknande uppgifter.
  • Bifoga ett intyg på studieresultat från Studentwebben.

Vid frågor vänligen kontakta: Jan Oscarsson, jan.oscarsson@umu.se

 

Välkommen in med din ansökan!

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2024-01-14
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-08-28
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 10%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-885-23
Kontakt
  • Jan Oscarsson, jan.oscarsson@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-05-08
Sista ansökningsdag 2023-05-28

Tillbaka till lediga jobb