Handelshögskolan vid Umeå universitet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Handelshögskolan söker en studiesamordnare för ett stimulerande arbete i en internationell miljö. Anställningen är en tillsvidare med start 1 juni 2023 eller enligt överenskommelse. Välkommen med din ansökan senast 2023-04-05

Arbetsuppgifter

De huvudsakliga arbetsuppgifterna som studiesamordnare är att arbeta processinriktat, ge stöd och vägledning till både presumtiva och befintliga studenter inom de program och fristående kurser som ges vid Handelshögskolan. Arbetet sker genom individuella vägledningssamtal, både fysiskt och digitalt, samt via mail och telefon. I rollen kan det även ingå att organisera och delta vid studentmottagningar, informationsmöten och studentmässor. Arbetsuppgifter kan tillkomma och ändras över tid.

Därutöver ingår olika administrativa arbetsuppgifter såsom exempelvis granskningar av ansökningar, tillgodoräknanden, studieuppföljning och individuella studieplaner samt arbete med kursplaner och administration i olika studiestödjande system (LADOK, Selma, Nya webben, NYA klienten, Episerver, Canvas, SoleMOVE). Denna anställning kommer att ha det övergripande ansvaret för Selma. I tjänsten ingår även att bereda olika beslutsärenden, administrera kursplanerevideringar, skriva välkomstbrev och uppdatera beställningsunderlag.

Det dagliga arbetet innebär, i tillägg till arbetet med studenter, ett nära samarbete med studierektorer, programsamordnare och övrig administrativ och undervisande personal. Studentvägledningen sker i kombination med administrativt och informativt arbete som bidrar till Handelshögskolans övergripande mål för verksamheten.

Kompetenskrav

Vi söker dig som har en akademisk grundexamen. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt, samt god datorvana och goda kunskaper i Officepaketet. Du har mycket god förmåga att arbeta självständigt, är strukturerad, noggrann och har förmågan att prioritera i ditt arbete. Därutöver har du lätt för att samarbeta, skapa goda relationer, är serviceinriktad och lösningsorienterad. Du trivs med att arbeta i en föränderlig och internationell miljö. Särskild vikt läggs vid personliga egenskaper.

Meriterande

Arbete eller utbildning som studievägledare eller erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Goda ämneskunskaper inom några av Handelshögskolans huvudsakliga discipliner företagsekonomi, nationalekonomi och statistik, med särskild vikt på ekonomiämnena. Kunskap och erfarenhet av universitetsadministrativa system såsom Ladok, Canvas, NyA och Selma. Det är även meriterande med arbetserfarenhet inom universitet eller högskola.

Villkor

Detta är en tillsvidareanställning med tillträde 1 juni 2023 eller enligt överenskommelse.

Din ansökan ska innehålla:

  • CV
  • Personligt brev med motivering till varför du söker anställningen.
  • Betyg och intyg som verifierar dina meriter.
  • Kontaktuppgifter till minst två referenser.

Eftersom Handelshögskolan arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna att män söker.

Mer om Handelshögskolan

Som en internationellt respekterad, nationellt inflytelserik och regionalt förankrad del av Umeå universitet bidrar Handelshögskolan till samhällsutvecklingen genom utbildning och forskning av hög internationell standard.

I samspel med vårt omgivande samhälle bedriver vi utbildning och forskning som bidrar till individers förståelse, förmåga och ansvarstagande vad gäller samhällets utmaningar och betydelsen av hållbar utveckling.

Vi är ca 150 anställda fördelat mellan vårt kansli och våra enheter för företagsekonomi, nationalekonomi och statistik. Ca 3800 studenter passerar årligen våra kurser och vi bedriver utbildning från grund- till forskarutbildningsnivå i företagsekonomi, nationalekonomi och statistik.

Handelshögskolans kansli har ca 20 anställda. Vi arbetar med stöd till våra studenter, lärare och forskare.

Handelshögskolan är AACSB-ackrediterad och hållbarhetscertifierad enligt miljöledningsstandarden ISO14001. Läs mer om Handelshögskolan här: umu.se/handelshogskolan

Välkommen med din ansökan!Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 juni eller enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-436-23
Kontakt
  • Anna Strömbom, Administrativ chef, 090-7867104,anna.strombom@umu.se
  • Mikael Svedberg, HR-samordnare, 0907865119,mikael.svedberg@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-03-16
Sista ansökningsdag 2023-04-05

Tillbaka till lediga jobb