Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

På institutionen för samhällsmedicin och rehabilitering bedriver vi forskning och undervisning inom våra sex ämnesområden: Arbetsterapi, Fysioterapi, Geriatrik, Idrottsmedicin, Rehabiliteringsmedicin och Rättsmedicin.

Beskrivning

Institutionen för Samhällsmedicin och rehabilitering, avdelningen för arbetsterapi söker en doktorand i medicinsk vetenskap, med inriktning mot arbetsterapi. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Som doktorand kommer du att ingå i en tvärvetenskaplig forskargrupp med fokus på kombinerad fysisk och kognitiv träning för äldre personer för att främja fysisk och kognitiv förmåga och förebygga fall.

Anställningen som doktorand omfattar fyra års studier på heltid. Som doktorand ingår du i ett forskarutbildningsprogram vid Umeå universitets Medicinska fakultet som samtliga doktorander vid fakulteten deltar i oavsett profession. Tillsammans med forskargruppen kommer du framför allt att arbeta med att planera och genomföra forskning inom projektet, med tyngd på datainsamling, analys, och rapportering av resultat. Både kvalitativa och kvantitativa metoder används i projektet. 

Undervisning kan komma att ingå i doktorandtjänsten. Maximalt kan undervisningstiden uppgå till 20 % tjänstgöring sett över hela fyraårsperioden och doktorandtiden förlängs i så fall i motsvarande grad som undervisning skett. Tjänsten är stationerad i Umeå.

Kvalifikationer

Högskoleutbildning som legitimerad arbetsterapeut, omfattande 240 hp. Bedömningen av behöriga sökande grundar sig på den sökandes meriter och förutsättningar att tillgodogöra sig forskarutbildningen. För att kunna antas till utbildning på forskarnivå krävs att den sökande har 1) nödvändiga kunskaper från högskoleutbildning, 2) erfarenhet som bedöms i relation till forskarutbildningsområdet, samt 3) nödvändiga språkkunskaper i engelska, både skriftliga och muntliga kunskaper avses. Tidigare kunskaper och erfarenheter om målgruppen är meriterande.

Så här ansöker du

Du ansöker via vårt e-rekryteringssystem, ansökan ska skrivas på engelska och innehålla följande:

  • Curriculum Vitae (styrkt; max 5 sidor)
  • En kort beskrivning av dig själv, varför du är intresserad av aktuell anställning och hur du kan bidra till forskningen. Inkludera eventuella tidigare forskningsresultat/erfarenheter och/eller kvalifikationer av särskilt intresse för den aktuella anställningen (max 2 sidor), samt lista eventuella publikationer (max 3 sidor)
  • Kopior av examensbevis (styrkt)

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-97-23
Kontakt
  • Annika Toots, 090-7866329
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2023-01-17
Sista ansökningsdag 2023-02-07

Tillbaka till lediga jobb