Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Designhögskolan som arbetsplats kännetecknas av inkludering, nyfikenhet, kreativitet och samarbete. Ett flöde av internationella studenter och personal skapar en unik atmosfär som definieras av samhörighet och ett gemensamt syfte. Designhögskolans organisation karakteriseras av demokratiska processer och ett transparent ledarskap. Här uppmuntras studenter och personal att utmana gränserna i frågor kring hållbarhet och mångfald. På Designhögskolan handlar design inte bara om att lösa problem, det handlar också om att utmana status quo och öppna upp nya perspektiv. Tillsammans vill vi vara med och skapa en bättre morgondag.

Förutom en trevlig arbetsplats med fantastiska kollegor erbjuder vi en miljö som främjar en bra balans mellan arbetsliv och privatliv samt goda utvecklingsmöjligheter. Här kan du läsa mer om vilka förmåner Umeå universitet erbjuder anställda: Förmåner

Vi söker nu en ekonomiadministratör till vårt team.  

Arbetsuppgifter
Som ekonomiadministratör fungerar du som stöd i strategiska ekonomifrågor till Designhögskolans ledning. Du samordnar, planerar och strukturerar budgetarbete och ekonomiuppföljning samt hanterar löpande ekonomifrågor av olika slag. Du medverkar vid ekonomisk planering av projektansökningar/projektbudgetar och är delaktig vid projektredovisningar och projektuppföljningar.

En stor del av arbetet innebär självständiga analyser, utredningar och beredande av underlag som rör budget, uppföljningar, prognoser, bokslut och anläggningsregister. Där ingår också att arbeta fram och förmedla information och uppgifter vidare till såväl anställda som studenter vid Designhögskolan. I samråd med ledningsgrupp ska du även utveckla och kvalitetssäkra rutiner och processer för strategisk styrning och kontroll inom ekonomiområdet  

Många av arbetsuppgifterna sker i samarbete med programansvariga, institutionsledning och övrig personal på Designhögskolan samt fakulteten/universitetet centralt. Även samverkan med ekonomifunktioner på Konstnärligt Campus förekommer.

Viss institutionsgemensam administration ingår i arbetet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som minst har en genomförd gymnasieutbildning inom ekonomi men vi ser gärna att du har någon form av vidareutbildning inom ämnet. Skulle du ha en högskoleexamen inom ekonomiområdet är det en fördel.

Vi vill att du har dokumenterad erfarenhet av ekonomiarbete där du ska ha arbetat med samordning, planering, redovisning och ledningsstöd inom området. Det är meriterande om du har erfarenhet av ekonomiarbete på universitet/högskola eller annan statlig verksamhet. Har du arbetat med externa medel och/eller redovisning/revision är det ytterligare en fördel.

Då vår arbetsplats består av många olika nationaliteter krävs goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. Goda kunskaper i office-paketet är också ett måste.

Arbetet innebär många kontakter så därför bör du som person ha lätt för att kommunicera och samarbeta med andra. Du har en god organisationsförmåga, har lätt för att strukturera, vara flexibel och kunna prioritera ditt arbete. Du bör också vara noggrann, självgående och kunna ta egna initiativ.

Övrigt
Anställningsform: Heltid, tillsvidare (provanställning kan komma att tillämpas)
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lön: Månadslön
Arbetsort: Umeå 

För mer information kontakta
Demian Horst, prefekt: demian.horst@umu.se

Varmt välkommen med din ansökan senast 220818 via vårt rekryteringssystem - logga in via knappen längst ner på sidan. Din ansökan ska innehålla: Personligt brev, CV och relevanta examensbevis.  

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1131-22
Kontakt
  • Demian Horst, 090-7869782
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2022-05-10
Sista ansökningsdag 2022-08-18

Takaisin avoimiin työpaikkoihin