Umeå universitet, Humanistisk fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Várdduo – Centrum för samisk forskning består huvudsakligen av forskning, till stor del finansierad av externa bidrag. Som unikt kompetenscentrum för samisk forskning i Sverige är forskningsförmedling och samverkan en central del av verksamheten.

I anslutning till utvecklingen inom urfolksstudier internationellt, och utifrån etiska perspektiv, präglas verksamheten vid Várdduo i ökande grad av samverkan med det samiska samhället.

Att forskningsfrågorna ska vara förankrade i och ha hög angelägenhetsgrad för det samiska samhället samt att forskningsresultaten ska komma det samiska samhället till del är viktiga utgångspunkter, som också ställer krav på verksamheten.

Várdduo söker nu en vikarierande ekonomisamordnare. 

Arbetsuppgifter 

Som ekonomisamordnare arbetar du nära enhetens föreståndare och ingår i ledningsgruppen. Du bistår ledningen med kvalificerat stöd kring enhetens ekonomi och ansvarar för arbetet med budget, prognos, löpande uppföljning, bokslut och anläggningstillgångar. Du granskar ekonomirelaterande ärenden och bevakar att gällande regelverk och riktlinjer efterföljs. I arbetsuppgifterna ingår även att föredra ekonomirelaterade ärenden och frågeställningar för ledningsgrupp, anställda och fakultetslednings- och samverkansgrupper. Du kommer även vara involverad vid bemanningsplanering, bereda underlag till verksamhetsberättelser och verksamhetsplaner samt bereda, föredra och protokollföra ärenden vid beslutsmöten.

Vidare ingår projektuppföljningar/redovisningar, upprätta fullkostnadskalkyler och att bistå forskare i budgetarbete inför forskningsansökningar. Du hanterar, administrerar och redovisar externa medel till både statliga och privata forskningsfinansiärer inklusive rapportering av EU projekt. Du ger råd och stöd till enhetens forskare kring ekonomiska frågor. Du administrerar kontrakt och avtal med externa parter.

Arbetet innebär även löpande ekonomiadministration såsom fakturahantering, hantering av leverantörs- och kundreskontra, omföringar, diarieföring, arkivering och inventering samt personaladministration.

I arbetet ingår även utveckling av rutiner och modeller inom ekonomiområdet, och du kan komma att leda och delta i utvecklings- och förändringsarbete vid enheten. Du kommer med förslag till förbättringar och lösningar vid eventuella problem kopplat till ekonomiarbetet.

Kompetenskrav

Vi söker dig som har en högskoleexamen inom ekonomiområdet, exempelvis från civilekonomprogrammet eller motsvarande, och har goda kunskaper i bland annat att upprätta budget, prognos och bokslut.

Du ska besitta god förmåga att, utifrån ett ekonomiskt perspektiv ge ett kvalificerat ledningsstöd i verksamhetens strategiska arbete.

Arbetet kräver också att du är analytisk, problemlösande och har förmåga att planera och prioritera i ditt arbete. Du är självgående, ansvarstagande, noggrann, pedagogisk och kan snabbt sätta dig in i nya uppgifter. Du kommer att ha många kontaktytor och det är viktigt att du har god samarbets- och kommunikationsförmåga och har ett gott ordningssinne.

Du har goda kunskaper i Officepaketet/O365, i synnerhet Excel, samt kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Övriga önskvärda kvalifikationer

Erfarenhet av ekonomiarbete inom statlig verksamhet, gärna från universitet eller högskola, är meriterande. Erfarenhet av att administrera EU-projekt samt bidrag från forskningsfinansiärer är också meriterande.

Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av att vara delaktig i att förbereda underlag för verksamhetsstrategiska dokument såsom exempelvis budgetkommentarer, verksamhetsplaner och liknande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Ansökan

Du ansöker via Umeå universitets e-rekryteringssystem Varbi. Till ansökan bifogas ett personligt brev med motivering till varför du söker anställningen, CV samt dokumentation av formella meriter (examensbevis, kursintyg eller motsvarande).

Ansökan ska vara inkommen senast 2022-05-17.

Övrig information

Anställningen är på 75% med tillträde så snart som möjligt och sträcker sig till 2023-03-31.

Vid frågor är du välkommen att kontakta föreståndare Christina Storm Mienna (090-786 51 71, christina.storm.mienna@umu.se).

För mer information om enheten, se vår hemsida på: https://www.umu.se/vardduo-centrum-for-samisk-forskning/

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Så snart som möjligt
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-558-22
Kontakt
  • Christina Storm Mienna, christina.storm.mienna@umu.se,090-7865171
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2022-04-07
Sista ansökningsdag 2022-05-17

Tillbaka till lediga jobb