Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

På institutionen för samhällsmedicin och rehabilitering bedriver vi forskning och undervisning inom våra sex ämnesområden: Arbetsterapi, Fysioterapi, Geriatrik, Idrottsmedicin, Rehabiliteringsmedicin och Rättsmedicin.

Beskrivning

Tjänsten kommer att vara på Livsmedicin, en testbädd och forskargrupp inom regionen och universitetet med fokus på hälsokunskap, hälsosamt åldrande och egenvård. Livsmedicin arbetar aktivt för att öka användningen av insamlade hälsodata med syftet att öka transparensen, användbarheten och tillgängligheten av forskning, vilket gynnar forskarsamhället, företag, organisationer och samhället som helhet. Under de senaste 10 åren har rön från våra studier spelat en roll i att forma världen vi lever i idag, bidragit med stöd för många av de val vi står inför som individer och som samhälle, och informerat många områden inom hälsopolitiken. Idag belyser våra studier några av de största utmaningarna vi står inför och vi är engagerade i utveckling och kommersialisering av innovationer i samarbete med små och medelstora företag och innovativa entreprenörer.

Vi söker en postdoktor för ett visstidsanställning på två år på heltid eller enligt överenskommelse. Planerad start hösten 2021 eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Snabb digital transformation erbjuder en unik möjlighet att vända befolkningens åldrande till en väg för tillväxt. Genom smart användning av informations- och kommunikationsteknik (IKT) och Internet öppnas nya möjligheter för aktivt, hälsosamt och produktivt åldrande – möjligheter som erbjuder många möjligheter på det personliga, familje- och samhälleliga planet.

Vi bedriver tvärvetenskaplig klinisk forskning och implementeringsforskning för uppskalning och överföring av innovativa lösningar som involverar digitala verktyg för människocentrerad vård.

I arbetsuppgifterna ingår att undersöka effekterna av digitala hälsolösningar på hälsoresultat samt att utveckla, överföra och koppla samman tvärvetenskapliga metoder och forskningsrön. Andra uppgifter är att stödja överföringen av forskningsresultat till samhället och den offentliga politiken och att se till att projekten följer sin tidsplan och budget.

Kvalifikationer

Sökande måste ha en universitetsexamen motsvarande en PhD-examen i beteendemedicin, psykologi, folkhälsa (eller motsvarande områden) vid tidpunkten för rekryteringen. För att vara behörig bör du ha avlagt din doktorsexamen högst tre år innan ansökningstidens utgång, om inte särskilda omständigheter föreligger.

Den ideala kandidaten bör ha akademiska ambitioner och vara villig att anta vetenskapliga utmaningar. Kandidater måste ha dokumenterad praktisk erfarenhet av att arbeta i kliniska projekt. Dessutom krävs tidigare erfarenhet av arbete i internationella projekt.

Du måste behärska engelska i tal och skrift. Eftersom projektet kommer att vara av kollaborativ karaktär måste kandidaterna kunna arbeta produktivt inte bara självständigt utan också i team. Utmärkt kommunikationsförmåga krävs för att interagera effektivt med seniora kollegor och kamrater, inklusive kollegor från kompletterande forskningsfält.

Villkor

Du ansöker via vårt e-rekryteringssystem senast den 9 december 2021. Din ansökan måste innehålla följande dokument, och kan vara skriven på engelska:

  • Ett CV med information om utbildning, en lista över tidigare och nuvarande anställningar samt en publikationslista.
  • En kopia av beviset för doktorsexamen.
  • Ett personligt brev som beskriver din erfarenhet, som matchar med de kvalifikationer som krävs för tjänsten, forskningsintressen och motivation för att söka tjänsten.
  • Kontaktuppgifter för två till tre referenser.
Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1714-21
Kontakt
  • Peter Nordström, 070-899 65 99
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2021-11-18
Sista ansökningsdag 2021-12-09

Tillbaka till lediga jobb