Umeå universitet, Humanistisk fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Institutionen för språkstudier vid Umeå universitets humanistiska fakultet bedriver utbildning och forskning i språk, litteratur och språkdidaktik inom svenska, engelska, finska, franska, italienska, lingvistik, meänkieli, ryska, samiska, spanska och tyska.

Vi söker en universitetsadjunkt i svenska som andraspråk i omfattningen 50% med tillträde 2021-08-02. Anställningen är tillsvidare.

Beskrivning och arbetsuppgifter
Läraren förväntas undervisa i kurser i svenska för internationella studenter och akademiker samt delta i uppdragsutbildning och utvecklingsarbete. Egen kompetensutveckling ingår motsvarande 20% av anställningen. Om den som erbjuds anställningen saknar examen på masternivå förväntas kompetensutvecklingstiden användas till vidareutbildning mot sådan examen.

Behörighet
Behörig att anställas som universitetsadjunkt är den som har examen på lägst magisternivå i svenska som andraspråk eller har någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen.

Goda kunskaper i svenska och engelska och förmåga att undervisa på dessa språk är ett krav.

Bedömningsgrunder
Bedömningsgrunder för urvalet är: pedagogisk skicklighet inom svenska som andraspråk, erfarenhet av undervisning inom högskolesektorn i svenska för utländska studenter och akademiker, erfarenhet av utvecklingsarbete, förmåga att leda och utveckla utbildningsverksamhet samt organisatorisk och administrativ skicklighet.

Avvägning mellan bedömningsgrunder
Särskild vikt ska tillmätas pedagogisk skicklighet inom svenska som andraspråk och erfarenhet av undervisning inom högskolesektorn i svenska för utländska studenter och akademiker.

Stor vikt ska tillmätas erfarenhet av utvecklingsarbete samt förmåga att leda och
utveckla utbildningsverksamhet.

Vikt ska tillmätas organisatorisk och administrativ skicklighet.

Ansökan
Ansökan ska innehålla följande dokument:

  • försättsblad
  • personligt brev
  • meritförteckning med bilagor
  • relevanta betyg och intyg
  • kontaktuppgifter till två referenspersoner

Ansökan ska göras i universitetets e-rekryteringssystem Varbi och vara inkommen senast 2020-04-30.

Behörighets och bedömningsgrunderna återfinns i anställningsordningen för lärare vid Umeå universitet: https://www.aurora.umu.se/globalassets/dokument/universitetsforvaltningen/personalenheten/regler-och-riktlinjer/vid-anstallning/anstallningsordning-dnr-fs-1.1-1672--18-fran-2019-07-01.pdf

Övrigt
Tjänstgöringsort är Umeå och hög närvaro vid institutionen är ett krav.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av prefekt Daniel Andersson, se kontaktuppgifter nedan.

För mer information om Institutionen för språkstudier besök: https://www.umu.se/institutionen-for-sprakstudier/

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2021-08-02
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-417-21
Kontakt
  • Daniel Andersson, prefekt, 090-786 57 08, epost daniel.andersson@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2021-04-09
Sista ansökningsdag 2021-05-02

Takaisin avoimiin työpaikkoihin