Umeå universitet, Universitetsförvaltningen

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Uppdraget

Studentcentrum ansvarar för de universitetsövergripande studieadministrativa processerna för antagning, examen och tillgodoräknande vid Umeå universitet. Studenthälsovård, studievägledning, samordning av stöd för studenter med funktionsnedsättning samt förvaltning av studieadministrativa system är andra viktiga ansvarsområden.

Vi söker dig som vill leda Studentcentrums verksamhet med utgångspunkt i grunderna för en god förvaltning och bidra till att förverkliga visionen för Umeå universitet i vilken en viktig del är administrativt stöd och service som främjar utbildning, forskning och innovation i framkant.

Vid Studentcentrum arbetar cirka 50 personer inom tre olika områden: antagning, examina och Ladok respektive studievägledning, studentstöd och studenthälsa. Varje område leds av en områdeschef som är underställd dig som enhetschef. I ditt chefsuppdrag ingår personal-, verksamhets- och budgetansvar. Arbetsuppgifterna inom Studentcentrum omfattar allt från kvalificerad handläggning och professionell vägledning, via studentstöd och studenthälsa, till systemförvaltning. Du är som ansvarig för studenthälsan universitetets representant som vårdgivare enligt hälso- och sjukvårdslagen. I din roll har du också som uppgift att företräda Umeå universitet i kontakter med chefer med motsvarande ansvar för studieadministration vid andra lärosäten i syfte att främja en effektiv och rättssäker hantering vid Sveriges universitet och högskolor.

Studentcentrum är en av elva enheter inom Universitetsförvaltningen som leds av universitetsdirektören och är universitetets gemensamma administration och ansvarar för att ge administrativt stöd och service till universitetets ledning och samlade verksamhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Akademisk examen.
  • Flerårig erfarenhet av chefs- och ledaruppdrag, gärna i en större organisation.
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Vi ser det som meriterande om du har:

  • Erfarenhet av ärendehandläggning eller myndighetsutövning.
  • Erfarenhet av arbete inom eller med utbildning.

Vi söker dig som är strategisk och drivande med förmåga att långsiktigt och uthålligt samordna och utveckla verksamheten vid Studentcentrum utifrån vad som är bäst för hela universitetet. Du är strukturerad och kan skapa en fungerande enhet med tydliga roller och mandat och trivs med att arbeta i enlighet med gällande regler och rutiner. Det är också viktigt att du är kommunikativ och har god samarbetsförmåga för att kunna lyssna och fånga utbildningsverksamhetens behov, informera proaktivt och tydligt, samt främja samarbete och en god arbetsmiljö för ett hållbart arbetsliv. För att lyckas väl i uppdraget krävs det att du har vilja och förmåga att samverka konstruktivt. Du ska aktivt verka för en god samverkan med såväl medarbetare som arbetstagarorganisationer. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Villkor
Anställningen är en tillsvidare anställning. Provanställning kan komma att tillämpas.
Sista ansökningsdag 2021-04-12.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-317-21
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2021-03-10
Sista ansökningsdag 2021-04-12

Takaisin avoimiin työpaikkoihin