Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Ekonomisamordnare 

Institutionen för medicinsk biovetenskap söker en ekonomisamordnare. Institutionen tillhör medicinska fakulteten vid Umeå universitet. Institutionen bedriver forskning och undervisning inom ämnena Klinisk kemi, Medicinsk och klinisk genetik samt Patologi (www.medbio.umu.se) och har c:a 90 anställda. Den är placerad i ”laboratoriehuset” i byggnad 6M, i direkt kontakt med sjukhuset, medicinska biblioteket och tandläkarhögskolan.

Anställningen avser heltid och gäller tillsvidare. Tillträde snarast möjligt eller efter överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som ekonomisamordnare har du en central roll i verksamheten och är en del av det administrativa teamet vid institutionen. Arbetet kommer att innebära medverkan vid upprättande av budget, prognoser, löpande budgetuppföljning samt bokslut. Du kommer ha möjlighet att arbeta parallellt med institutionens samordnare, men förväntas på sikt kunna ta eget ansvar för arbetet. Arbetsuppgifterna kommer därutöver även bestå av ekonomiadministration så som löpande arbete med kontering av leverantörsfakturor, fakturering och rekvirering av anslag/bidrag samt granskning av reseräkningar och utlägg. Projektredovisning och rapportering till externa finansiärer är också en stor del av arbetsuppgifterna. På institutionen har vi ett 20-tal forskargrupper som var och en bedriver forskning, huvudsakligen med externa anslag. Ett flertal projekt med bidrag från EU, U-CAN, Wallenberg, SSF, m.fl. delas mellan flera institutioner/organisationer och kräver därför omfattande administration och redovisning. Du ska kunna ge stöd i ekonomiska frågor till institutionens forskare och gruppledare vid t ex ansökningar om externa bidrag, upprättande av fullkostnadskalkyler, projektuppföljning, m.m.

I rollen ingår även andra övriga administrativa arbetsuppgifter i samband med den dagliga verksamheten. Arbetsuppgifterna kan förändras över tid och anpassas utifrån verksamhetens behov men även utifrån din kompetensprofil.

Kompetenskrav
Du ska ha kandidatexamen inom ekonomiområdet eller motsvarande och flerårig erfarenhet av ekonomiarbete inom stor organisation, gärna universitet eller högskola. Alternativt lång och gedigen erfarenhet av att arbeta med kvalificerade ekonomifrågor inom en stor organisation. Du ska vidare ha mycket goda datorkunskaper i Officepaketet, främst Excel och Word. Du ska vidare ha mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift samt goda kunskaper i engelska, eftersom institutionen har en starkt internationell prägel.

Vi söker en person med god samarbetsförmåga, som har servicekänsla och ordningssinne samt är noggrann och lyhörd. Du ska vidare vara en person med mycket god förmåga att organisera och planera ditt arbete och som kan arbeta självständigt under eget ansvar. Du bör vara flexibel och stresstålig, eftersom arbetsuppgifterna är varierande och ibland krävande. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper eftersom arbetet innebär kontakter med många av institutionens anställda och med den centrala administrationen vid Umeå universitet. Du bör vara öppen för och intresserad av att lära dig nya saker.

Övriga önskvärda kvalifikationer
Erfarenhet av Umeå universitetets administrativa system som Raindance, Ladok och Primula samt erfarenhet av administration inom statlig förvaltning vid högskola eller universitet är meriterande.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska innehålla ett personligt brev som beskriver dina kvalifikationer samt varför du är intresserad av anställningen. En meritförteckning (CV), styrkta kopior av betyg och intyg samt namn och kontaktuppgifter till minst två referenspersoner.  

Närmare upplysningar lämnas av prefekt Magnus Hultdin, 090-785 28 89, magnus.hultdin@umu.se eller administrativ samordnare Terry Persson, 090-785 44 89 terry.persson@umu.se.

Ansökan ska göras via e-rekryteringssystemet Varbi och vara inkommen senast
2020-11-02.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1261-20
Kontakt
  • Magnus Hultdin, 090- 785 28 89
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2020-10-12
Sista ansökningsdag 2020-11-02

Tillbaka till lediga jobb