Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 100 medarbetare och 34 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Institutionen för matematik och matematisk statistik bedriver forskning inom beräkningsmatematik, diskret matematik, matematisk modellering och analys samt matematisk statistik. Vår undervisning bedrivs på alla nivåer och omfattar matematik, matematisk statistik samt beräkningsvetenskap. Bland våra samarbetspartners finns internationella forskargrupper, akademiska institutioner, offentliga organisationer och företag.

Institutionen för matematik och matematisk statistik söker en institutionsadministratör till en tidsbegränsad anställning. Arbetsuppgifterna är inom ekonomi-, webb- och studieadministration. Sista ansökningsdag 2020-02-26.

Till vårt administrativa team om 6 personer söker vi nu en institutionsadministratör för en tidsbegränsad anställning med start i början av mars 2020 till och med 2020-12-31. De huvudsakliga arbetsuppgifterna kommer att vara:

 • Ekonomiadministration, till exempel fakturahantering, resebeställningar, reseräkningar, anläggningstillgångar, inventering och inköp.
 • Webbansvar - innehållsansvar och webbproducent för institutionens externa webb och intranät.
 • Studieadministration, som tentamensadministration, resultatrapportering samt övrig förekommande studieadministration.

Kompetenskrav

För att uppfylla kraven för arbetet ska du ha ekonomiutbildning på gymnasienivå eller motsvarande, erfarenhet av ekonomiadministrativa arbetsuppgifter samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Du är strukturerad, självgående och flexibel i ditt arbete. Din samarbetsförmåga är god och du är serviceinriktad. Din ekonomiska medvetenhet är väl utvecklad.

Det är mycket meriterande om du erfarenhet av ekonomiadministration i akademisk miljö samt arbete i universitetets administrativa system, som Raindance, Episerver och Ladok.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Om anställningen

Anställningen är ett vikariat på heltid under tidsperioden 2020-03-01 (eller efter överenskommelse) till 2020-12-31.

Så här ansöker du

Du söker anställningen i vårt rekryteringssystem Varbi. Logga in via knappen längst ner på sidan. Ansökan görs senast 2020-02-26 och den ska innehålla:

 • Personlig brev
 • Curriculum vitae
 • Kontaktuppgifter till 3 referenspersoner
 • Relevanta betyg och intyg

Välkommen med din ansökan!

Mer information

https://www.umu.se/institutionen-for-matematik-och-matematisk-statistik/

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-184-20
Kontakt
 • Åke Brännström, prefekt, 090-7867862, ake.brannstrom@umu.se
Facklig företrädare
 • SACO, 090-786 53 65
 • SEKO, 090-786 52 96
 • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2020-02-06
Sista ansökningsdag 2020-02-26

Takaisin avoimiin työpaikkoihin