Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 100 medarbetare och 34 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap söker en studievägledare på 50% under 13 månader (vikariat) med start 16 mars 2020 eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 2020-02-21. Välkommen med din ansökan!

Beskrivning
Institutionen ansvarar för kurser inom kandidatprogrammen i biologi och geovetenskap samt miljö- och hälsoskydd, magisterprogram i miljövetenskap, masterprogrammen i ekologi och geovetenskap, högskoleprogrammet i naturguidning samt ett antal fristående kurser.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du skall ge personlig studievägledning, göra uppföljning av studieprestationer och ansvara för aktiva insatser för studenter inom våra utbildningsprogram. Arbetet kräver ett nära samarbete med lärare vid institutionen rörande t.ex. utbildningsplanering och kursutveckling. Du arbetar med löpande administrativa arbetsuppgifter och ansvarar för information både till blivande studenter och till programstudenter. Dina arbetsuppgifter innefattar också granskning av meriter för både nationella och internationella studenter.

Kvalifikationer
Vi söker dig med studie- och yrkesvägledarexamen eller motsvarande. Du har god planerings- och samarbetsförmåga samt god förmåga att uttrycka dig såväl muntligt som skriftligt på svenska och engelska. Vi ser också att du är initiativtagande och kan möta både studenter och lärare med empati och en hög grad av service. Du har erfarenhet av administrativa processer, är en van datoranvändare och har arbetat i olika digitala verktyg. Det är meriterande om du har erfarenhet av studievägledande arbetsuppgifter som till exempel samtal med studenter och granskning av meriter. 

Övrigt
Anställningen är ett vikariat på 50% under 13 månader med tillträde 16 mars 2020 eller enligt överenskommelse.

Ansökan
Din ansökan ska vara inkommen senast den 21 februari 2020 och ska innehålla:

  • CV och personligt brev
  • Examensbevis och betyg
  • Kontaktuppgifter till två referenspersoner

Kontakt
För frågor rörande anställningen, vänligen kontakta ställföreträdande prefekt,
Christian Bigler: christian.bigler@umu.se eller Maria Karlsson, studievägledare: maria.karlsson01@umu.se

Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap (EMG)
Cirka 300 heltidsstudenter läser på något av våra grundutbildningsprogram eller fristående kurser. Programstudier vid EMG bedrivs inom områdena biologi, ekologi, geovetenskap, miljö- och hälsoskydd samt miljövetenskap, från grundläggande till magister- och masternivå. Vi erbjuder forskarutbildning inom ekologi, miljövetenskap och naturgeografi. Drygt 40 seniora forskare och deras forskargrupper bedriver forskning inom de olika ämnesområdena.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-146-20
Kontakt
  • Christian Bigler, universitetslektor, 090-786 97 29
  • Maria Karlsson, studievägledare, 090-786 64 37
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2020-01-31
Sista ansökningsdag 2020-02-21

Takaisin avoimiin työpaikkoihin