Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 100 medarbetare och 34 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Kemiska institutionen bedriver forskning och utbildning och är den största institutionen inom Teknisk-naturvetenskaplig fakultet med ca 200 anställda. Till oss söker vi nu 1-2 ekonomiadministratörer.

Arbetsuppgifter
Som ekonomiadministratör är du en del av våran ekonomigrupp inom det administrativa teamet vid kemiska institutionen. Institutionen omsätter ca 210Mkr/år varav 90Mkr är finansierat av externa finansiärer. Arbetet är självständigt och med stor variation på arbetsuppgifter. Du kommer att verka som ekonomiskt projektstöd till ett antal forskargrupper i alla faser, vilket innebär stöd och kontroll i upprättande av budget vid forskningsansökningar, projektredovisning till finansiärer, uppföljning, bokslut, årsbudget och prognosarbete. I arbetet ingår även löpande redovisning så som kundreskontra och leverantörsreskontra, granskning av reseräkningar, övriga administrativa arbetsuppgifter samt kontakter med personer både inom och utanför institutionen.

Kvalifikationer
Vi söker dig med lägst gymnasieexamen inom ekonomiområdet eller motsvarande samt arbetslivserfarenhet av ekonomiarbete. Du har mycket god datorvana (främst Excel). Du är strukturerad och har en mycket god förmåga att organisera, planera och prioritera mellan
arbetsuppgifterna. Du är också självgående, ansvarstagande och lösningsorienterad. Du har en god samarbetsförmåga och då institutionen har en stor internationell prägel har du förmågan att kommunicera i tal och skrift på såväl svenska som engelska. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Det är meriterande om du har högskoleutbildning inom ekonomiområdet och/eller erfarenhet av ekonomiarbete inom universitet eller högskola.

Villkor
Anställningen avser heltid och tillsvidare med start så snart som möjligt eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan
Din ansökan, bestående av CV, personligt brev samt relevanta intyg/betyg, görs via vårt e-rekryteringssystem och ska vara inkommen senast den 25 februari 2020.

Vid frågor är du välkommen att kontakta Birgitta Berglund, administrativ chef, tfn: 090-7865168, e-post:
birgitta.k.berglund@umu.se eller Sara Filppa, HR-administratör, tfn: 090-7868835, e-post: sara.filppa@umu.se.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-173-20
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2020-02-04
Sista ansökningsdag 2020-02-25

Takaisin avoimiin työpaikkoihin