Institutionen för integrativ medicinsk biologi

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 100 medarbetare och 34 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Beskrivning av projektet: 

Vi utlyser en postdoktortjänst i kognitiv neurovetenskap vid Institutionen för integrativ medicinsk biologi med placering vid Umeå center for Functional Brain Imaging (UFBI, www.ufbi.umu.se). UFBI är ett tvärvetenskapligt forskningscentrum där tekniker för funktionell och strukturell hjärnavbildning används för att belysa många olika grundvetenskapliga och kliniska frågeställningar. Den aktuella tjänsten utlyses för docent Johan Erikssons forskargrupp.

Syftet med det aktuella projektet är att undersöka hur hjärnan bearbetar information som presenterats medvetet eller omedvetet, genom att använda perceptuella och kognitiva uppgifter kombinerat med funktionell hjärnavbildning (fMRI).

Kvalifikationer:

Behörig att anställas som postdoktor är den som avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskapliga färdigheter. Prioritet kommer att ges till sökande som har avlagt examen inom maximalt tre år före ansökningstidens utgång. Den sökande bör ha goda färdigheter i kognitiv neurovetenskap, statistik, vetenskaplig engelska, och har goda allmänna kommunikativa färdigheter, muntligen och i skrift. Erfarenhet av funktionell hjärnavbildning, gärna med fMRI, är meriterande. Den sökande ska kunna arbeta både självständigt och som del i ett forskarlag. Stor vikt läggs vid den sökandes lämplighet för det aktuella projektet.

Ansökan ska innehålla:

1. Ett kort följebrev (ca en A4-sida) med beskrivning av den sökandes forskningserfarenhet, forskningsintresse och lämplighet för projektet.
2. Curriculum vitae som inkluderar examina, anställningar, publikationslista, samt namn och kontaktinformation för två referenspersoner.

Upplysningar:

Dr Johan Eriksson, email: johan.eriksson@umu.se, Institutionen för Integrativ Medicinsk Biologi, Umeå universitet, 901 87 Umeå.

Anställningen gäller för 2 år. Tillträde 1 april 2020, eller enligt överenskommelse.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-2092-19
Kontakt
  • Dr Johan Eriksson, johan.eriksson@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-12-20
Sista ansökningsdag 2020-02-29

Takaisin avoimiin työpaikkoihin