Umeå universitet, Teknisk-naturvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.


Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Umeå Plant Science Centre (UPSC) är ett internationellt erkänt centrum inom området experimentell växtbiologi. Inom UPSC är forskning om växters cell- och molekylärbiologi, speciellt på skogsträd, ett profilområde. Institutionen för fysiologisk botanik söker nu en forskningsingenjör med växtfysiologisk inriktning.

Beskrivning

Deltagande i ett projekt som kommer att skapa DNA-fri CRIPSR/Cas9-baserad transfektion och basredigeringsmetoder i Eukalyptus. Molekylär vävnadsodling och statistiska analyser utförs för att inducera och verifiera CRIPSR/Cas9-medierade mutationer i Eukalyptus. Anställningen är på 50% under perioden 2020-02-01-2021-01-25.

Arbetsuppgifter

Arbetet innehåller flera olika typer av rekombinant DNA och molekylära tekniker på DNA- och RNA- nivå in vivo och in vitro. Transfektion av Eucalyptus med CRISPR/Cas9-konstrukturer med användning av plasmider och ribonukleotidpartiklar med Agrobacterium-medierade och biolistiska transformationsmetoder. Arbetet innebär även analys av genomiska data.

Kvalifikationer

Vi söker dig med masterexamen inom bioteknik eller motsvarande. Tidigare erfarenhet av Agrobacterium-medierad och biolistisk transformation, vävnadskultur och molekylärbiologiska metoder applicerade på Eukalyptus är en förutsättning. Tidigare erfarenheter av genomiska metoder och grundläggande dataanalyser av dessa är en förutsättning.

Det är viktigt att du är kommunikativ, har lätt för att samarbeta och samtidigt har en god förmåga att arbeta självständigt och ta eget ansvar. Goda färdigheter i engelska (muntligt såväl som skriftligt) är nödvändigt.

Ansökan

Ansökan skall innehålla (1) ett personligt brev (2) CV med full publikationslista och kopior på relevanta examen (3) en beskrivning av forskningserfarenhet (4) Redogörelse för forskningsintresse (5) Kontaktinformation till två referenspersoner.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-02-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1890-19
Kontakt
  • Markus Schmid, 090-7865417
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-12-02
Sista ansökningsdag 2019-12-23

Takaisin avoimiin työpaikkoihin