Umeå universitet, Humanistisk fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Institutionen för idé- och samhällsstudier söker en studiesamordnare i filosofi. Anställningen omfattar 1 år (30%).


Arbetsuppgifter
Som studiesamordnare ger du information och vägledning till studenter på grund- och avancerad nivå inom ämnesområdet filosofi. Du informerar kontinuerligt eventuellt blivande studenter om kurser och program, aktuellt utbud, studiernas upplägg och vad man kan arbeta med när man har läst kursen eller programmet.

Du deltar vid universitets-, fakultets- och institutionsgemensamma studentrekryteringsinsatser och erbjuder individuella planerings- och vägledningssamtal, olika former av stöd i studiesituationen samt följer upp studieresultat. Dessutom samtalar du med studenter inför ansökningar om tillgodoräknanden liksom vid frågor om behörighet till program och kurser. Vid behov ger du stöd till enskilda studenter kring studietekniska eller studiesociala frågor samt informerar om existerande stöd på central nivå. Du tar även kontakt med berörda lärare när studenter beviljats särskilt pedagogiskt stöd på grund av funktionsnedsättning.

I din roll bistår du också kommunikatören med underlag till informations- och rekryteringsmaterial, liksom till de sidor på institutionens webbplats som riktar sig till blivande och aktiva studenter.

Kompetenskrav
Du har pågående eller avslutad högskoleutbildning i filosofi på avancerad nivå och mycket goda kunskaper i ämnesområdet filosofi. Du trivs i en roll där du ger stöd och service. Du är lösningsorienterad och pedagogisk, noggrann och strukturerad. Du tar egna initiativ och har förmåga att driva frågeställningar framåt.

Du arbetar i team och har flera kontaktytor inom universitetet vilket förutsätter att du har en mycket god samarbetsförmåga och förmåga att skapa goda relationer.

Du har även god datorvana och du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift både på svenska och engelska.

Övriga önskvärda kvalifikationer
Det är meriterande om du har examen på avancerad nivå med inriktning mot filosofi. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet på lärosäte med liknande arbetsuppgifter alternativt erfarenhet som vi bedömer som likvärdig (t.ex. undervisning inom ämnesområdet filosofi). Erfarenhet av universitetets studieadministrativa system (t.ex. Ladok) ses också som en merit.

Eftersom anställningen är mycket utåtriktad och innefattar betydande inslag av kontakter med och service till studenter, lärare, forskare och doktorander, lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Ansökan
Till ansökan skall bifogas:

(1) Ett personligt brev där du motiverar sitt intresse för anställningen
(2) En meritförteckning (Curriculum Vitae)
(3) Kopior av examensbevis samt övriga relevanta betyg och intyg
(4) En lista med 2 referenspersoner, inklusive kontaktuppgifter.

Ansökan ska göras i e-rekryteringssystemet Varbi och vara inkommen senast 30 december 2019.

Övriga upplysningar
Anställningen är på 30% i 12 månader med tillträde 1 februari 2020 eller enligt överenskommelse. Hög närvaro i miljön är ett krav för den som erbjuds anställningen.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av ämneskoordinator Lars Samuelsson (090-7866241, lars.samuelsson@umu.se) eller prefekt Jonas Nilsson (090-7869990, jonas.nilsson@umu.se ).

För information om institutionen, se Institutionen för idé- och samhällsstudier.

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2020-02-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 30%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1745-19
Kontakt
  • Jonas Nilsson, prefekt, 090-786 99 90, jonas.nilsson@umu.se
  • Lars Samuelsson, ämneskoordinator, 090-7866241, lars.samuelsson@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-11-18
Sista ansökningsdag 2019-12-30

Takaisin avoimiin työpaikkoihin