Umeå universitet, Universitetsförvaltningen

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Studentcentrum är universitetets sammanhållande resurs för utbildningsadministrativa och studentstödjande processer. Studentcentrum består av fem verksamhetsområden; antagning, ladokgruppen, examina, studievägledning och studentstöd samt studenthälsan. Vår vision är att vi ska vara kända och efterfrågade för att vi underlättar studentens väg genom universitetet.

Till verksamhetsområdet studievägledning, studentstöd och studenthälsa söker vi nu en områdeschef. Verksamhetsområdet har som främsta uppgift att erbjuda olika former av stöd och vägledning till studenter: studievägledning, stöd för studenter med funktionsnedsättning och studenthälsovård. Inom ramen för studenthälsans uppdrag utgör vi också en viktig del av universitetets krisorganisation.

Du kommer att vara en del av Studentcentrums ledningsgrupp tillsammans med enhetschefen, övriga två områdeschefer och kommunikatören. Du har, förutom arbetsmiljöansvar, även personal- och budgetansvar för verksamheten som idag består av arton medarbetare, varav tre gruppledare, fördelade på de tre områdena.

Kompetenskrav

Vi söker dig med akademisk examen, eller motsvarande, som har erfarenhet av kvalificerat administrativt arbete, gärna inom högskolesektorn.

Du har erfarenhet av att leda utvecklingsarbete och av att jobba med processutveckling som stöd för att åstadkomma ständiga förbättringar. Du är utrustad med stor nyfikenhet och vilja att lära nya saker. Kvalitet och medborgarfokus är viktiga begrepp i ditt arbete. Du har även ett strategiskt, uthålligt och lösningsfokuserat förhållningssätt med förmåga att inspirera och motivera.  Det är alltså viktigt att du bedriver ett utvecklande, inkluderande och tydligt ledarskap.

I arbetet ingår samarbete med andra aktörer och att bygga goda relationer. Stor vikt kommer därför att läggas på personliga egenskaper som lyhördhet, prestigelöshet och flexibilitet.

Du har god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift. Eftersom Umeå universitet blir alltmer internationellt så är det positivt om du kan förstå och tala även ytterligare språk.

Villkor
Anställningen är en tillsvidareanställning 100%, provanställning kan komma att tillämpas.  Tillträde enligt överenskommelse. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1767-19
Kontakt
  • Peder Tjäderborn, Enhetschef Studentcentrum, 090-786 99 79
  • Tatja Anundsson, HR-specialist, 090-786 70 30
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO , 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-11-14
Sista ansökningsdag 2019-12-05

Takaisin avoimiin työpaikkoihin