Umeå universitet, Lärarhögskolan vid Umeå universitet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Lärarhögskolan vid Umeå universitet är en universitetsgemensam organisation placerad direkt under rektor, där samtliga fakulteter vid universitetet är ingående parter. Lärarhögskolans uppdrag är att samordna, utveckla och kvalitetssäkra lärarutbildning och utbildningsvetenskap vid Umeå universitet samt att vara en angelägenhet för hela universitetet och samverka med parter såväl inom som utanför universitet.

Vid Lärarhögskolan finns ett kansli med 20 medarbetare inom utbildnings- och forskningsledning, ekonomi, administration, kommunikation och studievägledning. Vi söker en utbildningssamordnare på 100 % till Lärarhögskolans kansli. Tillträde den 15 januari 2020 eller enligt överenskommelse.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) är en kort utbildning för den som vill bli behörig lärare och redan har ämnesstudier på högskolenivå. 

Arbetet innebär handläggning av ansökningar till KPU där behörighetsgranskning, individuell studieplanering, kommunikation med sökande samt placering av studenter inom verksamhetsförlagd utbildning ingår. I arbetsuppgifterna ingår också arbete i administrativa stödsystem samt att kommunicera med kursgivande institutioner, andra parter inom universitetet och med andra lärosäten. Arbetet innebär även handläggning av ansökningar om tillgodoräknande för lärarhögskolans alla program. 

Kompetenskrav

Vi söker dig med högskoleexamen inom samhällsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig. Du har god vana i att arbeta med Officepaketet. Arbetsuppgifterna ställer krav på flexibilitet, självständighet, noggrannhet, samarbetsförmåga, servicekänsla och god förmåga till skriftlig och muntlig framställning. Du är analytisk, självgående, strukturerad och har förmåga till helhetssyn. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Erfarenhet av arbete med kvalificerad handläggning i en statlig organisation är ett krav.

Meriterande

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av administrativt arbete inom universitet/högskola, god kännedom om hur lärarutbildningarna är organiserade samt erfarenhet av arbete med utbildningsadministrativa system, exempelvis NyA, Ladok och Selma.

Ansökan

Till ansökan bifogas ett personligt brev, CV/meritförteckning samt namn och kontaktuppgifter till minst två referenspersoner. Ansökan görs via Umeå universitets rekryteringsverktyg MyNetwork.

Din ansökan ska vara inkommen till Umeå universitet senast 2019-12-04

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1748-19
Kontakt
  • Kanslichef, Boa Drammeh, tel. 072-143 25 62, e-post boa.drammeh@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-11-11
Sista ansökningsdag 2019-12-04

Takaisin avoimiin työpaikkoihin