Umeå universitet, Universitetsförvaltningen

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 100 medarbetare och 34 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Ekonomienheten söker en ekonom med tillträde snarast. Du är organisatoriskt placerad på Ekonomienheten. Anställningen är heltid och avser tillsvidare. Tillträde 2020-01-01 eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Som ekonom vid Ekonomienheten består dina huvudsakliga arbetsuppgifter av att medverka i redovisningsprocessen. Detta innebär att du arbetar med ekonomiadministration, bokföring, avstämningar, budget och prognosarbete, moms, arbetsgivaravgifter, skatter, utredningar, analyser samt kundstöd.  I övrigt består arbetet av vanligt förekommande uppgifter inom en större ekonomiavdelning.

Kompetenskrav

Vi söker dig med ekonomisk utbildning på högskolenivå inom ekonomiområdet eller motsvarande kompetens, samt dokumenterade goda baskunskaper i redovisning.

Du har några års dokumenterad erfarenhet av arbete som ekonom på större företag eller myndighet. Vidare har du erfarenhet och goda kunskaper i Officepaketet och särskilt Excel, samt arbete med de olika delarna av ett ekonomisystem. Vi söker dig som är noggrann och har ett kundorienterat arbetssätt samt förståelse för den ekonomiadministrativa processen. Arbetet är i hög grad självständigt och du planerar det utifrån givna tidpunkter. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift, har god förmåga att se samband, kunna skapa enkla och tydliga strukturer samt beskriva dem på ett pedagogiskt sätt. Arbetet innebär många kontakter och kräver god samarbetsförmåga. Du är målmedveten, effektiv och analytisk Du ska vara flexibel att arbeta med olika arbetsuppgifter som efterfrågas.

Meriterande är erfarenhet av arbete med moms, arbetsgivaravgifter och skatter samt god kännedom om statliga regler inom ekonomiområdet och universitetets interna regelverk och ekonomisystem. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Närmare upplysningar lämnas av bitr. enhetschef Kristina Strindlund, kristina.strindlund@umu.se och

HR-specialist, Jannike Hurenkamp, jannike.hurenkamp@umu.se.

Facklig information lämnas av SACO 090-786 53 65, SEKO civil 090-786 52 96 samt ST 090-786 54 31. Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Sista ansökningsdag är 2019-11-13.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1573-19
Kontakt
  • Kristina Strindlund, Biträdande enhetschef, kristina.strindlund@umu.se
  • Jannike Hurenkamp, HR-specialist, jannike.hurenkamp@umu.se
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-10-23
Sista ansökningsdag 2019-11-14

Takaisin avoimiin työpaikkoihin