Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Vi skapar samarbete över institutionsgränserna i ett HR-team där vi hjälps åt och du får möjlighet att fördjupa dig i specialområden inom HR-området. Regelbundna avstämningar ger möjlighet att backa upp varandra, snabbt få goda råd av insatta kollegor och diskutera och analysera ärenden tillsammans. Vill du vara med?

Som HR-samordnare ingår du i det nya HR-teamet som består av tre personer. Anställningen är placerad vid Institutionen för folkhälsa och klinisk medicin men teamets arbetsuppgifter inkluderar arbete för Institutionerna klinisk vetenskap och kirurgisk och perioperativ vetenskap samt kansliet för medicin.

Anställningen är tillsvidare på heltid med tillträde så snart som möjligt

Arbetsuppgifter

Som HR-samordnare i teamet arbetar du med att ge ett verksamhetsnära och konsultativt stöd till prefekt och ledning vid den institution som du är kontaktperson för. Arbetet är brett och spänner över hela HR-området, så som rekrytering, arbetsmiljö, arbetsrätt samt rådgivning utifrån gällande lagstiftning, avtal och policys/riktlinjer. I arbetsuppgifterna ingår även personaladministration som exempelvis administration av rekryterings- och anställningsärenden. Andra administrativa arbetsuppgifter kan också ingå.

 Utifrån din kompetens kommer du också att ha ett eller flera specialistområden, där du arbetar både operativt och strategiskt och driver utvecklingen framåt inom institutionerna. Exempel på specialområden är: rekrytering, introduktion och avslut, arbetsmiljö och hälsa, likavillkorsarbete samt processtöd kring riskanalyser, omställning och handlingsplaner.

Kvalifikationer
Du som söker har kandidatexamen med inriktning mot personalområdet. Som person är du lyhörd, har hög integritet och är initiativtagande. Arbetet kräver också att du är självgående, har god förmåga att samarbeta och kommunicera muntligt och skriftligt på såväl svenska som engelska. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Har du erfarenhet av självständigt HR-arbete är det starkt meriterande, gärna med erfarenhet från HR-arbete inom högskolesektorn samt kunskap om universitetets organisation och regelverk. Meriterande är också erfarenhet av arbete inom offentlig förvaltning.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla ett CV samt personligt brev och vara inkommen senast 2019-11-10. Provanställning kan komma att tillämpas.

Här kan du läsa mer om de aktuella institutionerna och kansliet för medicin:

https://www.umu.se/institutionen-for-folkhalsa-och-klinisk-medicin/

https://www.umu.se/institutionen-for-klinisk-vetenskap/

https://www.umu.se/institutionen-for-kirurgisk-och-perioperativ-vetenskap/

https://www.aurora.umu.se/enheter/medfak/organisation/medicinska-fakultetens-kansli/

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 191201 eller enl. överenskommelse
Löneform fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1534-19
Kontakt
  • Helena Karlsson, 090-786 64 32
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-10-14
Sista ansökningsdag 2019-11-10

Takaisin avoimiin työpaikkoihin