Institutionen för medicinsk kemi och biofysik

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 100 medarbetare och 34 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Projektbeskrivning

Vår forskargrupp studerar de strukturella och molekylära mekanismerna hos DNA polymeras epsilon från jäst. Det övergripande målet med vårt arbete är att erhålla en ökad kunskap om hur det eukaryota genomet är duplicerat under DNA replikationen. Det finns en tydlig cancerrelevans eftersom det nyligen fastställdes att mutationer i exonukleas-domänen hos Pol epsilon ger en predisposition för kolorektalcancer.

Arbetsuppgifter

Projektet kommer att involvera molekylärbiologiska, biokemiska och strukturbiologiska tekniker, så som kloning, uttryck och rening av proteiner, samt till stor del röntgenkristallografi. Röntgenkristallografi är den viktigaste metoden i detta projekt som har som mål att på atomär nivå beskriva hur DNA polymeras epsilon bygger DNA.

Kvalifikationer

För behörighet krävs avlagd doktorsexamen eller utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen inom biokemi eller strukturbiologi. Den sökande ska ha praktisk erfarenhet av proteinrening och röntgenkristallografi. Den sökande ska uppvisa dokumenterad erfarenhet av att bestämma strukturer av ett DNA polymeras, bundet till DNA och med en dNTP i den aktiva ytan. Erfarenhet att arbeta med Family B Polymeraser är starkt meriterande. Den sökande måste behärska engelska både muntligt och skriftligt.

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar skrivna på engelska eller svenska: 1. Ett kort personligt brev med motivering för ansökan. 2. Curriculum vitae med publikationslista 3. Kopior av examensbevis, inklusive doktorsexamen. 4. Kontaktuppgifter till minst två referenspersoner. 

 Anställningen är på två år med tillträdesdatum enligt överenskommelse.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1247-19
Kontakt
  • Erik Johansson, 090-786 66 38
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-08-16
Sista ansökningsdag 2019-09-25

Takaisin avoimiin työpaikkoihin