Umeå universitet,

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 100 medarbetare och 34 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Pedagogiska institutionen söker en universitetsadjunkt i pedagogik med inriktning mot ledarskap, organisation och arbetsliv. Anställningen är tillsvidare på heltid (100%) med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 190822.

Arbetsuppgifter

De huvudsakliga arbetsuppgifterna består av undervisning i de professionsnära inslagen på Personalvetarprogrammet och våra fristående kurser i pedagogik. Utöver undervisning ingår tillhörande administration och examination i arbetsuppgifterna.

Behörighet

Behörig att anställas som universitetsadjunkt är den som har examen på lägst magisternivå eller har någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll.

Bedömningsgrunder och avvägning mellan bedömningsgrunderna

Dokumenterad erfarenhet av långvarigt arbete med HR-frågor och ledarskap utgör bedömningsgrunderna.

Särskild vikt kommer att fästas vid erfarenhet av praktiskt arbete med HR och ledarskap. Erfarenhet av undervisning inom universitet är meriterande, liksom erfarenhet från program- och kursutvecklingsarbete inom aktuellt ämnesområde. Särskilt meriterande är examen från Personalvetarprogrammet, dokumenterad pedagogisk skicklighet samt erfarenheter av HR-arbete och ledarskap från både privat och offentlig sektor.

Som person är du strukturerad, lösningsfokuserad, kan arbeta självständigt och har god förmåga att samarbeta.

Vid tillsättning kommer universitetet främst att beakta den som efter en kvalitativ helhetsbedömning av kompetens och skicklighet bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra aktuella arbetsuppgifter och fullgöra dem väl.

Behörighets- och bedömningsgrunderna återfinns i Anställningsordning för lärare vid Umeå universitet. I rekryteringsprocessen kan det bli aktuellt med intervjuer, provföreläsningar och referenstagning. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1108-19
Kontakt
  • Simon Wolming, 090-786 53 02
  • Ola Lindberg, 090-786 68 67
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-06-25
Sista ansökningsdag 2019-08-22

Takaisin avoimiin työpaikkoihin