Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Doktorand i Medicinsk vetenskap med inriktning mot klinisk kemi vid Institutionen för medicinsk biovetenskap

Institutionen för medicinsk biovetenskap söker en doktorand inom projektet ”Effekt av biomarkörer och livsstilsfaktorer för risk att utveckla inflammatorisk tarmsjukdom”. Anställningen, som är tidsbegränsad till fyra år på heltid, syftar till en doktorsexamen och doktorandens huvuduppgift är att ägna sin tid åt egen forskarutbildning.

Beskrivning av doktorandprojektet
Projektet syftar till att studera om livsstilsfaktorer och biomarkörer i blodprover hos friska individer påverkar risken att senare utveckla inflammatorisk tarmsjukdom. Arbetet baseras på data från enkäter och blodprover som donerats till bland annat NSHDS (Northern Sweden Health and Disease Study) vid hälsoundersökningar. De som senare utvecklar sjukdom jämförs med individer som inte utvecklar sjukdomen. Biomarkörerna i studien kommer både vara sådana som analyseras i klinisk rutin och sådana som idag är rena forskningsanalyser.

Kompetenskrav
För att kunna bli antagen till utbildning på forskarnivå krävs det att den sökande har grundläggande behörighet genom avlagd examen på avancerad nivå med avklarade kurser på minst 240 högskolepoäng (hp), varav minst 60 hp på avancerad nivå, eller motsvarande kvalifikationer som förvärvats på annat sätt i Sverige eller utomlands.

För att uppfylla kravet på särskild behörighet att antas till utbildning på forskarnivå i klinisk kemi krävs att den sökande har grundläggande högskoleutbildning om minst 90 högskolepoäng i klinisk kemi eller andra ämnen som bedöms vara direkt relevanta för den aktuella inriktningen. Av de 90 högskolepoängen skall minst 15 högskolepoäng på avancerad nivå inom inriktningen, eller motsvarande, ingå. 

Erfarenhet av arbete med enkätstudier, biomarkörer och statistik på större material är ett krav. Den ideala kandidaten är självgående, har god analytisk förmåga och är en utpräglad lagspelare.

Ansökningsförfarande
Till en fullständig ansökan ska följande handlingar bifogas:
- Ett personligt brev (inkl. en beskrivning av ditt forskningsintresse, max 2 A4 sidor)
- En meritförteckning (CV)
- Kopior av betyg, examensbevis samt övriga meriter som du vill åberopa
- Kontaktuppgifter till minst två referenspersoner

Upplysningar
Närmare upplysningar lämnas av docent Johan Hultdin - johan.hultdin@umu.se.

Tillträdesdag
Snarast möjligt eller enligt överenskommelse.

Löneplacering
Löneplaceringen sker enligt fastställd lönestege för doktorandanställning.

Övrig information
https://www.aurora.umu.se/enheter/medfak/forskarutbildning/doktorandhandboken/

Du söker via vårt e-rekryteringssystem Varbi med dnr AN 2.2.1-269-19. Sista ansökningsdag är den 18 april 2019. 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast möjligt eller enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-269-19
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-03-28
Sista ansökningsdag 2019-04-18

Tillbaka till lediga jobb