Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Institutionen för folkhälsa och klinisk medicin, avdelningen för hållbar hälsa söker en förste forskningsingenjör inom ekologi för studier av ekologi, klimat och smittspridning

Beskrivning av projektet: 

Projektet syftar till att utveckla nya epidemiologiska modeller som beskriver hur spridningen av insektsburna virus samspelar med ekologi, miljö och förändrade klimatförhållanden. Inom projektet ska en sammanställning av kunskapsläget i forskningsområdet ske, samt utveckling och tillämpning av matematiska och statistiska simuleringsmodeller som utvidgar området med ny kunskap.

Kvalifikationer
Doktorsutbildning inom något av områdena, ekologi, matematik eller statistik, samt vetenskaplig meritering inom matematisk eller statistisk processbaserad modellering är ett krav. Goda programmeringskunskaper och erfarenheter och av beräkningar med hjälp av superdatorer är nödvändigt. Den sökande bör ha god förmåga att formulera sig vetenskapligt i tal och skrift främst på engelska. Erfarenheter inom teoretisk eller tillämpad ekologi är meriterande då projektets natur ligger i gränssnittet mellan ekologi och infektion.

Villkor
Tillträdesdag 1 Maj 2019 eller enligt överenskommelse. Anställningen är tidsbegränsad till 18 månader.

Ansökan bör innehålla en sammanfattning av den sökandes kvalifikationer och motiv för att ansöka om tjänsten, ett curriculum vitae, en lista av utvalda publikationer. Med ansökan bör lämnas referenser.

Upplysningar:
Närmare upplysningar lämnas av professor Joacim Rocklöv. Institutionen för folkhälsa och klinisk medicin, Umeå universitet, 901 87 Umeå, Sverige, eller via e-mail, joacim.rocklov [a] umu[.]se.

Anställningsform Määräaikainen yli 6 kuukautta
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-327-19
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-02-22
Sista ansökningsdag 2019-03-22

Takaisin avoimiin työpaikkoihin