Umeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Enheten för polisutbildning vid Umeå universitet söker en IT-pedagog för arbete med IT-stöd och utveckling av enhetens pedagogiska digitala kompetens. Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med önskat startdatum 2019-05-01 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Beskrivning
Enheten för polisutbildning vid Umeå universitet ges i en inspirerande närhet till universitetets andra utbildningar. Vi har ständig utveckling för ögonen i vårt arbete med att utbilda professionella poliser som agerar för ett tryggare samhälle, för utveckling av svensk polis och för ett livslångt lärande.

Inom grundutbildningen har vi idag ca 500 studenter både inom campus- och distansutbildning. Vi ger även fristående kurser inom huvudområdet Polisiärt arbete.

Enheten har idag 21 anställda och totalt är ett sextiotal lärare involverade i polisutbildningen. Vi bedriver också vidareutbildning av poliser liksom annan extern utbildning och forskningsverksamhet. Läs mer här: https://www.umu.se/enheten-for-polisutbildning/

Arbetsuppgifter
Som IT-pedagog på enheten för polisutbildning kommer du att ansvara för att driva och utveckla enhetens arbete med digitalisering och personalens pedagogiska digitala kompetens.
IT-pedagogen ska vara en resurs för undervisande personal genom att inspirera, ge stöd och handleda de lärare som vill använda IT-verktyg i sin undervisning och som vill höja sin pedagogiska digitala kompetens. Du kommer därmed att ge stöd både till enskilda lärare och större personalgrupper och ibland ansvara för att genomföra internutbildningar och workshops.

Du kommer även att medverka i arbetet med att producera digitalt undervisningsmaterial, samt hantera förekommande videoinspelningar och livesändningar av undervisningssituationer.
Arbetet som IT-pedagog omfattar även intern teknisk support och utveckling av enhetens generella IT-miljö, driftsstöd och utveckling av utbildningens tekniska infrastruktur, licenshantering, och beställningar av teknisk utrustning.

Omvärldsbevakning inom arbetsområdet kan ske genom deltagande i såväl lokala arbetsgrupper som nationella nätverk.
Du planerar din verksamhet i nära samarbete med enhetens ledningsgrupp och i dialog med enhetens lärarlag.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en relevant utbildning på universitets-/högskolenivå och som har arbetat som IT-pedagog eller har haft liknande arbetsuppgifter. Du är intresserad av nya verktyg och metoder inom området IT och lärande, och har god förmåga att inspirera och stödja såväl lärare som ledning kring användning och utveckling av IT i utbildningen. Du trivs med ett varierat arbete som omfattar flera olika uppgifter, är flexibel, lösningsfokuserad och ser möjligheter i förändringar.
Kunskap och erfarenhet av arbete med webbaserade lärplattformar eller teknik för videomöten är meriterande. Har du erfarenhet av webbutveckling eller film- och videoproduktion är det också en fördel.

Vi söker dig som har god samarbetsförmåga och lätt för att kommunicera. Du tar ett stort ansvar för dina arbetsuppgifter och har intresse och förmåga att arbeta med utveckling av rutiner och arbetssätt. En god förmåga att organisera och prioritera dina arbetsuppgifter är viktiga egenskaper för anställningen. Du vill inspirera och inspireras av andra, är tilltalad av att finnas med i vårt utvecklings- och förändringsarbete, har ett intresse för mångfaldsfrågor och värnar om ett öppet arbetsklimat. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig ett arbete i en stimulerande arbetsmiljö med goda möjligheter till egen kompetensutveckling. Välkommen med din ansökan!


Anställningsform Vakituinen
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-314-19
Kontakt
  • Daniel Skog, studierektor, 090-786 95 75
  • Lars-Erik Lauritz, föreståndare, 090-786 63 92
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-02-12
Sista ansökningsdag 2019-03-15

Takaisin avoimiin työpaikkoihin