Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 35 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.

Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer på: Jobba hos oss.

Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.

Institutionen för medicinsk biovetenskap söker en förste forskningsingenjör.  Institutionen tillhör medicinska fakulteten vid Umeå universitet (www.medbio.umu.se). Institutionen bedriver forskning och undervisning inom ämnena Fysiologisk kemi, Klinisk kemi, Medicinsk och klinisk genetik samt Patologi och har c:a 100 anställda. Den är placerad i ”laboratoriehuset” i byggnad 6M, med direkt kontakt med sjukhuset, medicinska biblioteket och tandläkarhögskolan. Anställningen är på heltid och tidsbegränsad till sex månader. Tillträde snarast möjligt eller efter överenskommelse.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Analys med hjälp av mikroskopi, inkluderande konfokalmikroskopi av humanvävnad och vävnad från transgena djur. Fryssnittning och snittning av paraffininbäddat material. Western blod, dot blot analyser. Dissektion av försöksdjur. Proteinrening. Genomförande av djurförsök.

Kompetenskrav
Masterexamen inom molekylärbiologi med immunologi och molekylär genetik. Erfarenhet av konfokalmikroskopi önskvärd. Djurförsöksbehörighet. Ett krav är att sökanden kan uttrycka sig mycket väl på engelska i både tal och skrift.

Övriga önskvärda kvalifikationer
Den sökande bör ha förmåga att planera experiment och arbeta självständigt i laboratoriet, att samverka med andra på ett positivt sätt samt ha god organisationsförmåga.

Anställningstid
Tillträde snarast möjligt eller efter överenskommelse.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska innehålla

  • Ett personligt brev som beskriver dina kvalifikationer och kompetensområden samt varför du är intresserad av anställningen
  • En meritförteckning (CV) och publikationslista
  • Namn och kontaktuppgifter till minst två referenspersoner 
  • Kopia av examensbevis

Ansökan skall sändas in elektroniskt i word- eller pdf-format.

Upplysningar
Närmare upplysningar lämnas av professor Thomas Brännström, tel 090-785 15 23, thomas.brannstrom@umu.se.

Ansökan skall göras via e-rekryteringssystemet MyNetwork Pro och vara inkommen senast 2019-02-26.

 

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2019-08-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast möjligt eller efter överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-193-19
Kontakt
  • Thomas Brännström, professor, 090-785 15 23
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2019-02-08
Sista ansökningsdag 2019-02-26

Takaisin avoimiin työpaikkoihin