Umeå universitet, Medicinska fakulteten

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Medicinska fakulteten är en av de största fakulteterna vid Umeå universitet och attraherar många studenter med ett omfattande utbud av utbildningar inom områdena medicin, tandvård, hälsa och vård. Vi erbjuder en väl utvecklad forskningsinfrastruktur och en inspirerande, dynamisk miljö med ledande forskning. Vår nära samverkan med de fyra regionerna i Norra sjukvårdsregionen ser vi som en stor ömsesidig tillgång för att utveckla forskning och utbildning och att säkra tillgången på vår framtids vårdpersonal.

Institutionen för Folkhälsa och klinisk medicin söker en doktorand i medicin

Projektstart är augusti 2019 eller enligt överenskommelse. 

 Projektbeskrivning

Typ 2 diabetes uppstår när individens insulinsekretion inte räcker till för att motverka den insulinresistens som typiskt föreligger vid denna sjukdom.

I detta projekt ska glukos- och insulinnivåer studeras mera i detalj i relation till utveckling av typ 2 diabetes och hjärtkärlsjukdom. Studierna baseras på insamlade data, särskilt glukosbelastningar, från Swedish CArdio Pulmonary bioImage Study (SCAPIS) och Västerbottens hälsoundersökningar (VHU).

Behörighetskrav

Högskoleutbildning omfattande 240 hp inom hälso- och sjukvård, biomedicin eller motsvarande, varav minst 60 hp på avancerad nivå. Läkarutbildning och erfarenheter inom forskningsfältet är meriterande.

Kompetenskrav

Goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska är ett krav. Sökande ska kunna arbeta både självständigt samt tillsammans med andra i en forskargrupp.

Villkor för anställningen

Anställningen syftar till en doktorsexamen och doktorandens huvuduppgift är att ägna sig åt egen forskarutbildning vilket innefattar såväl deltagande i forskningsprojekt som forskarutbildningskurser. Anställningen är tidsbegränsad till fyra år heltid. Löneplacering sker enligt fastställd lönestege för doktorandanställning.

Ansökan

  1. Ett följebrev som innehåller dina kontaktuppgifter, dina drivkrafter att bedriva forskningsstudier inom detta vetenskapsområde och i vår forskargrupp, dina karriärambitioner och dina förväntningar på doktorandstudier inom området.
  2. Curriculum vitae
  3. Examensbevis, redovisning av högskolepoäng
  4. Övriga meriter med relevans för anställningen
  5. Kontaktinformation till minst två referenspersoner

 

Information

Närmare upplysningar lämnas av Tommy Olsson (e-post: Tommy.G.Olsson@umu.se) och Julia Otten (e-post: julia.otten@umu.se).

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Augusti 2019 eller enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-73-19
Kontakt
  • Tommy Olsson, tommy.g.olsson@umu.se
  • Julia Otten, julia.otten@umu.se
Publicerat 2019-01-15
Sista ansökningsdag 2019-02-28

Tillbaka till lediga jobb