Umeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Vi söker en förste forskningsassistent 100% till Institutionen för psykologi vid Umeå universitet inom projektet Children and Motor Planning (CHAMP, https://www.umu.se/en/research/projects/children-and-motor-planning-champ/).
 
Anställningen är en visstidsanställning från 190301 tom 200228 på heltid. Tillträde 2019-03-01 eller enligt överenskommelse.

CHAMP-projektet, finansierat av Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse, använder bland annat detaljerad rörelse- och ögonrörelseregistrering för att studera utveckling av motorisk planering hos barn i tidig skolålder med och utan autismspektrumtillstånd (AST). Frågeställningar berör exempelvis hur rörelseparametrar och blickbeteende förändras beroende på hur komplex planering som krävs för en rörelse, hur detta förändras över tid, samt hur detta eventuellt skiljer sig hos barn med och utan AST.

Arbetet kommer bland annat att innefatta MATLAB-programmering i förhållande till analyser av existerande unika data, engagemang i en pågående longitudinell datainsamling, identifiering av känsliga mått gällande uppgifterna som studeras, planering av studier, samt medverkan i författande av vetenskapliga manuskript.
 
För behörighet krävs att den sökande:

  • Har avlagt civilingenjörsexamen (teknisk fysik) samt doktorsexamen med relevans för analys av människans rörelseförmåga
  • Har praktisk erfarenhet av optoelektronisk rörelseregistreringsteknik, gärna dokumenterad i vetenskaplig publikation
  • Har dokumenterad erfarenhet av beräkningstekniska analyser av rörelseregistreringsdata med MATLAB för vetenskaplig publicering
  • Är skicklig i statistik och vetenskaplig kommunikation på engelska, både muntligt och skriftligt

Meriterande är också att ha erfarenhet av ögonrörelseregistreringsteknik, av forskning med relevans för motorisk planeringsförmåga, samt av longitudinella studier av motorisk funktion.

Vi söker en välkvalificerad och högt motiverad medarbetare som har förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med övriga forskargruppen. Stor vikt kommer att läggas vid sökandes samarbetsförmåga och lämplighet för det aktuella projektet.

Institutionen för psykologi erbjuder en aktiv och kreativ forsknings- och utbildningsmiljö för såväl anställda som studerande. Närmare information om den verksamhet som bedrivs vid institutionen framgår av vår hemsida www.psy.umu.se.

Närmare upplysningar om anställningens innehåll lämnas av docent Erik Domellöf, 46 90 786 64 24, erik.domellof@umu.se och prefekt Mikael Henningsson, mikael Henningsson@umu.se, 46 90 786 57 98

Ansökan görs via vårt rekryteringssystem Varbi och ska innehålla CV samt personligt brev där du motiverar varför du söker anställningen. Ansök senast 190111.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-2228-18
Kontakt
  • Erik Domellöf, 090-786 64 24
  • Mikael Henningsson, 090-786 57 98
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2018-12-17
Sista ansökningsdag 2019-01-11

Tillbaka till lediga jobb