Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

IT-specialister till Umeå Universitet

Vår mission är att med fokus på verksamhetens bästa och med IT som hjälp skapa de bästa möjliga lösningarna för infrastruktur, support och systemstöd och därigenom bidra till utmärkt forskning och utbildning. Hög kompetens och stark utvecklingsvilja hos medarbetare hand i hand med drivkraften för nyfikenhet och nytänkande som präglar universitet ger en stimulerande miljö med intressanta utmaningar och tekniken i framkant.

Vi tar nu nästa steg i vår utveckling och söker dig som vill vara med att växa, påverka och utvecklas med oss.

Varför ska du bli en av oss?

Vi arbetar för att bli ”ett ITS”, en arbetsplats där man trivs och har roligt tillsammans. Vi tror på kompetensutveckling och kompetensöverföring och här erbjuds du möjlighet att båda utvecklas som person, men även som medarbetare. Vi arbetar tillsammans i team för att vi tror att tillsammans är vi starkare, med en unik konstellation av olika kompetenser som delar våra värderingar.

Varför ITS?

Vi tror på våra medarbetare, vi erbjuder möjlighet till karriärutveckling och kompetensutveckling för att stärka dig i din roll, men även för att se till din långsiktiga utveckling. När du som medarbetare mår bra presterar du bättre, därför arbetar vi för att du ska trivas hos oss och få möjlighet att vara med att växa, påverka och utvecklas tillsammans med oss.

Låter det som någonting för dig eller vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kontakta oss gärna och kom förbi på ett besök.

Just nu söker vi dig som är eller vill arbeta som:

 • Utvecklare (både Java, .Net etc.)
 • Interaktionsdesigner
 • Scrum master / Projektledare
 • Microsoftspecialist
 • Linuxspecialist
 • Systemadministratör inom klientmiljöer
 • Teknisk testare

Nedan kan du läsa mer om våra roller:

Utvecklare

För att trivas i rollen som utvecklare hos oss på ITS, ser vi gärna att du har ett brinnande intresse för kod och har kännedom inom minst ett av de efterfrågade programmeringsspråken.

Som utvecklare hos oss arbetar du med hela utvecklingsprocessen som en del i ett agilt självgående utvecklingsteam. Vårt fokus ligger på att utveckla och bygga långsiktiga och hållbara lösningar för våra kunder, men även användarvänliga lösningar. Vidare tror vi att du har ett intresse för test och automation då det är en naturlig det i vår utvecklingsprocess. Vi ser gärna att du är en nyfiken och driven person som har ett stort intresse och vilja för att testa nya tekniker och metoder.

Vi söker dig som vill vara med att driva och bygga utvecklingen av morgondagens system som är användarvänligt och av högsta kvalité.

Vi tror att du är bekant med begrepp som: Java, .Net, Angular, React, JQuery, Javascript, Bootstrap, domänmodellering, Continious delivery etc. Är du expert på webbutveckling är det extra meriterande.

Interaktionsdesigner

Som interaktionsdesigner hos oss arbetar du som en del av vårt ux-team eller i ett utvecklingsteam. Vår process består av tre viktiga delar; användarstudier, prototyping samt användartester.

Vi söker dig som vill vara med och höja kvaliteten på våra konceptuella prototyper från låg till hög nivå. Vidare arbetar du även med att ta delar av prototypen och dokumentera den samt säkerställa att den blir färdig för implementation. Du kommunicerar löpande med utvecklingsteamen om eventuella förändringar och förtydligande som bör göras. Du förväntas arbeta med flertalet pågående projekt parallellt.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i agila framåtsträvande team. Vidare tror vi att du har några års erfarenhet av UX/UI. Du har god förståelse för människor, processer och är duktig på att kommunicera.

Scrum master/Projektledare

Varje del av våra utvecklingsteam har en egen scrum master som har ansvar för att driva och påverka den agila utvecklingen i pågående projekt tillsammans med övriga teammedlemmar.

Som scrum master/projektledare hos oss på ITS, tror vi att du är en naturlig relationsbyggare. Du äger förmågan att se varje teammedlem, dess betydelse och bidrag till helheten i varje projekt. Du arbetar nära produktägaren i teamet och anordnar planeringsmöten, skapar tidsplaner och säkerhetsställer tillsammans med resterande teammedlemmar god leverans inom utsatta utvecklingssprintar.

Vi ser gärna att du är van att hantera större och komplexa utvecklingsprojekt. Du stöttar ditt team genom att visualisera och kommunicera, motiverar och inspirerar dem för att tillsammans höja produktiviteten och kreativiteten i teamet. Genom ditt agila tankesätt och arbetssätt är du ständigt förbättringsfokuserad och har ett stort fokus på att dela med dig av din kompetens för att utveckla både teamet, utvecklingen och leveransen.

För att på bästa sätt passa in i vårt sätt att arbeta ser vi gärna att du kan kombinera din roll som scrum master med andra roller i teamet.

Microsoftspecialist

Som Microsoftspecialist hos oss arbetar du inom flera områden eller koncentrerat inom ett specialområde. Här strävar vi efter att ligga i framkant när det gäller IT-lösningar, vilket innebär att du får arbeta med införande och förvaltning av tjänster och produkter.

Du är självgående och arbetar strukturerat och äger förmågan att planera, organisera, dokumentera och prioritera för att hålla uppsatta tidsramar. Vi tror att du motiveras av att hjälpa, stötta, sprida kunskap inom teamet och arbeta tillsammans med duktiga kollegor för att leverera bra lösningar. Du har en bred profil inom IT-området och erfarenhet av att arbeta i stora Microsoft miljöer.

Meriterande är erfarenhet av arbete med Microsoft Exchange, Office 365, Microsoft SQL, BizTalk, automation med PowerShell eller ADFS.

Linuxspecialist

Som vår Linuxspecialist arbetar du med systemnära utveckling i Linuxmiljö, både som stöd till utvecklingsteamen samt för att optimera våra driftmiljöer. Är du en naturlig problemlösare med  sinne för automatisering och snabbt kan sätta dig in i nya system och arkitekturer så är du rätt medarbetare för oss. Din fokus kommer att vara övervakning, säkerhet och virtualisering som också blir dina ledord.

Vi ser gärna att du specialiserar dig, beroende på ditt intresse, inom något/några av följande tekniker och verktyg; VMware, Red Hat, GIT, Apache, Tomcat, Docker/Containers, ELK, Ansible, MariaDB eller Java.

Systemadministratör inom klientmiljöer

Som systemadministratör inom klientmiljöer säker vi dig som vill vara med att vidareutveckla och effektivisera dessa med support för studenter och anställda. Du kommer även ha möjlighet att arbeta med mer servernära administration. Vi tror att du har relevant utbildning inom IT och gärna några års erfarenhet att arbeta med support. Det är meriterande med erfarenhet av Windows. Serveradministration och administration av MS System Center samt lösningar för effektiv hantering av Mac.

Teknisk testare

En viktig del av ett väl fungerande utvecklingsteam är våra testare, och vi söker dig som vill axla rollen som teknisk testare med erfarenhet av att arbeta i agila framåtsträvande team. För att trivas i rollen tror vi att du har lång erfarenhet av testning i verktyg, som FitNesse eller prestandatester i NeoLoad. Vidare ser vi gärna att du har goda kunskaper i SQL och Git. Du kommer att vara en del i teamets arbete med både kravfångst, dokumentation och utveckling men framför allt test.

Meriterande är om du har erfarenhet av högskolesektorn eller om du förutom ovanstående även tycker om att testa manuellt.

Kvalifikationer

Du har en akademisk utbildning inom IT alternativt erfarenhet som vi bedömer likvärdig.

Varje roll hos oss på ITS förutsätter att du är rätt person på rätt plats, att du uppfyller de krav som ställs på respektive roll.  För oss är det viktigt att du delar våra värderingar och vill vara en del av vår utvecklingsresa.

Vi strävar efter en optimal mix av kunskaper och erfarenheter i arbetsteamen och tar stor hänsyn till det i våra rekryteringar.

Vår omvärld förändras i snabb takt och därför krävs det att du ser det som en möjlighet och drivs av att hänga med i den tekniska utvecklingen och vill fortsätta att utveckla dina kunskaper. Vi arbetar mycket för att främja olika typer av kompetensutvecklingsinsatser för att ge dig de bästa förutsättningarna.

För att trivas hos oss på ITS kommunicerar du obehindrat i tal och skrift på engelska och svenska.

Vi tror att du är en driven, affärsmässig och resultatinriktad person som vill arbeta i team för att uppnå bra resultat. Vidare är du kommunikativ, flexibel, engagerad, strukturerad och samvetsgrann. Du kan arbeta bra självständigt såväl som i grupp.

Eftersom vi är varma anhängare av de agila principerna ser vi det som meriterande ifall du har erfarenhet av ett agilt arbetssätt. Det är avgörande att du som person stimuleras av att samarbeta tätt med andra, har lätt att kommunicera och att du har en hjälpsam attityd. Du tar eget ansvar och initiativ samt har förmåga att prioritera.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Välkommen med din ansökan snarast möjligt, dock senast 2018-12-16.

Läs mer om ITS på www.its.umu.se eller ta gärna kontakt med oss för att komma förbi på besök för att ser hur det är att vara en del av ITS.

Anställningsform Vakituinen
Anställningens omfattning Heltid
Sysselsättningsgrad 100
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1771-18
Kontakt
 • Stefan Lundkvist, 090-786 99 41
 • Jonas Kröger, 090-786 59 44
Facklig företrädare
 • SACO, 090-786 53 65
 • SEKO, 090-786 52 96
 • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2018-11-14
Sista ansökningsdag 2018-12-16

Takaisin avoimiin työpaikkoihin