Umeå universitet, Samhällsvetenskaplig fakultet

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

Amanuenser i kognitionsvetenskap till Institutionen för psykologi

Vi söker två amanuenser till Institutionen för psykologi. Arbetsuppgifterna som amanuens är knutna till arbetet med Aktiv studentmedverkan. De består främst av att bedriva studieträffar enligt modellen Supplemental Instructions (SI) på 1:a terminen på kandidatprogrammet för kognitionsvetenskap. Utbildning och handledning i metoden utgör en del av anställningen. 

Du kommer även att delta vid programintroduktion till KV-programmet vid första kursdagen för termin 1 samt närvara vid KV’s bord/infopass vid Öppet-hus-dagen för gymnasieelever under början av hösten, ca 4 timmar totalt.

Behörighet

Behörig att anställas som amanuens är den student som är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå inom universitet och högskola.

Kvalifikationer

Studerande på 3:e terminen HT 2024 på kandidatprogrammet i kognitionsvetenskap i Umeå.

Personliga egenskaper

Som person ser vi gärna att du är serviceinriktad, flexibel, strukturerad och noggrann. Arbetsuppgifterna kräver både självständighet och samarbetsförmåga. Vi ser gärna att du har ett personligt intresse för pedagogik och att lära ut.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet såsom självständighet och samarbetsförmåga.

Tillträde

2024-08-15

Omfattning

Befattningen avser 10 % av en heltid med varierande omfattning under terminen.

Varaktighet

För amanuensbefattningar kan anställning ske på högst ett år i taget, dock sammanlagt högst tre år. Anställningen skall fullgöras parallellt med studier. Utgångspunkten för detta behov är ca 5 månaders anställning.

Lön

Umeå universitet tillämpar Lokalt avtal om lönesättning som amanuens.

Ansökan

Ansökan ska innehålla en kort beskrivning av dig själv samt motivering till varför du söker platsen. Ansökan ska dessutom innehålla CV och ett intyg på studieresultat från Studentwebben. Sista ansökningsdag är den 15 april 2024.

Upplysningar

Närmare upplysningar lämnas av universitetslektor Michael Gruber, tel. 090 - 786 78 35, michael.gruber@umu.se 

Om oss

Institutionen för psykologi är en av de större institutionerna vid samhällsvetenskaplig fakultet, med omkring 100 anställda. Forskning och undervisning återfinns inom sju profilområden: Arbete, organisation och samhälle, Hjärna, arv och miljö i interaktion, Hälsa och miljö, Klinisk psykologi, Kognition, Idrott, fysisk aktivitet och hälsa, samt Utveckling i alla livsfaser.

Läs med om institutionen för psykologi här

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 240815
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 10
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-337-24
Kontakt
  • Michael Gruber, 090-7867835
Facklig företrädare
  • SACO, 090-7865365
  • SEKO, 090-7865296
  • ST, 090-7865431
Publicerat 2024-02-28
Sista ansökningsdag 2024-04-30

Tillbaka till lediga jobb